A-tým čeká boj o přežití, starší dorost chce do finále

Tři týmy nastoupí o víkendu k dalším bojům ve svých sériích play-off. V nejtěžší úloze je beze sporu A-tým, který musí v domácím prostředí nad Kladnem dvakrát zvítězit, aby udržel naději na postup do finále. Naopak nadějně vypadá souboj starších dorostenců s Českou Třebovou, ve kterém je stav 1:1 na zápasy. B-týmu finálová série oblastní ligy teprve odstartuje.

A-tým

Extraligový A-tým se třetí rok po sobě střetává v play-off s družstvem Kladna. A historie se opět opakuje, protože Západočechům se v Kladně nedaří. Stav je tak 2:0 z pohledu hostů a Plzeňané nyní musí před svými fanoušky dvakrát zvítězit, aby si vynutili alespoň pátý rozhodující zápas.

Sobota 7. května HBC Plzeň - HBC Alpiq Kladno od 15:30
Případně: Neděle 8. května HBC Plzeň - HBC Alpiq Kladno od 16:30

Starší dorost

Stav semifinálové série extraligy staršího dorostu je 1:1 na zápasy. Ve výhodnější pozici tak jsou Plzeňané, kteří mohou využít domácího prostředí a v případě dvou výher vyřadit Českou Třebovou, tým, který dominoval základní části a nakonec obsadil druhé místo. Plzeňští bojují o třetí finálovou účast v řadě.

Sobota 7. května HBC Plzeň - TJ Lokomotiva Česká Třebová od 12:00
Neděle 8. května HBC Plzeň - TJ Lokomotiva Česká Třebová od 13:00

Starší žáci

Soutěž starších žáků čeká vyvrcholení dlouhodobé části. Poslední dvě kola se odehrají v sobotu na hřišti Kasejovic. Plzeňané se střetnou s Třemošnou a s již jistým vítězem skupiny západ, týmem Dobřan. Tato utkání již nemohou nic změnit na tom, že svěřenci trenéra Kadaněho skončí v tabulce druzí a zúčastní se semifinálového turnaje mistrovství republiky.

Sobota 7. května TJ Tatran Třemošná - HBC Plzeň od 13:00 (Kasejovice)
Sobota 7. května TJ Snack Dobřany - HBC Plzeň od 16:30 (Kasejovice)

B - tým

Do finále oblastní ligy se probojovaly dva celky, které hladce přešly přes semifinálovou sérii. B-tým HBC Plzeň si poradil s rezervou Litic a stejně tak ve třech zápasech po sobě uspěli hráči Boytronicu Plzeň v bojích s Viktorií Plzeň. Dá se očekávat vyrovnaná finálová série. V základní části se obě družstva střetla dvakrát, pokaždé zvítězil jiný tým.

Sobota 7. května HBC Plzeň "B" - SK Boytronic Plzeň od 18:00
Neděle 8. května HBC Plzeň "B" - SK Boytronic Plzeň od 10:00