Hodnocení víkendu: Extraligové týmy předvedly kanonády

Všechny tři extraligové týmy plně využily domácího prostředí a v posledních utkáních základní části doslova rozstřílely své soupeře. Začal to v sobotu mladší dorost, který nasázel sedmnáct branek Liticím. Starší dorostenci přidali dalších sedm zásahů a to hráli proti lídrovi tabulky. Gólové představení pak uzavřel A-tým prostřednictvím svých devíti tref do sítě Dobřan. O víkendu se ale nedařilo jen extraligovým družstvům, také ostatní převážně vítězili.

A-tým

Přestože v derby měli o poznání větší motivaci hráči Dobřan, na hřišti tento fakt znát nebyl. Naopak Plzeňané se postupně rozehráli a hlavně rozstříleli. Důkazem je devět přesných zásahů a totální rozklad dobřanské defenzivy. Hattrickem se předvedl Adam Vágner.

Plzeň obsadila v základní části celkové třetí místo a ve čtvrtfinále play-off narazí na pražský Kert. Zopakuje se tak série z minulého ročníku. Tehdy zvítězili Západočeši jasně 3:0. Bilance zápasů v letošní sezóně však jasně hovoří pro Pražany.

Neděle 3. dubna HBC Plzeň - TJ Snack Dobřany 9:2 (2:0, 3:1, 4:1)

Starší dorost

Utkání Plzeň - Česká Třebová vůbec neodpovídalo tomu, že se utkává třetí tým tabulky s prvním. Hosté od začátku zápasu hodně zaostávali za svými dosavadními výkony. Naopak Plzeňanům se dařilo a jednoznačně zvítězili. Přestože řada šancí ještě zůstala nevyužita mělo konečné skóre podobu 7:3.

Neděle 3. dubna HBC Plzeň - TJ Lokomotiva Česká Třebová 7:3 (3:0, 2:1, 2:2)

Mladší dorost

Derby v extralize mladšího dorostu mělo jasného favorita a zrovna tak jasný výsledek. Domácí se pomaleji rozehrávali, ale postupně roztočili kola svého brankostroje a soupeři zasadili sedmnáct úderů. V sestavě s několika žáky inkasovali pouze jedinkrát a výsledek je jasný - 17:1.

Sobota 2. dubna HBC Plzeň - TJ Plzeň-Litice 17:1 (2:0, 5:0, 10:1)


Starší žáci

Starší žáci odčinili poslední dvě prohry vydařeným výkonem na hřišti v Třemošné. Vyhráli již první třetinu, po celý čas utkání měli více ze hry a přidali další branky.

Sobota 2. dubna TJ Tatran Třemošná - HBC Plzeň 1:5 (0:1, 1:3, 0:1)

Mladší žáci

Utkání mladších žáků v Třemošné nenašlo v základní hrací době vítěze a rozhodnout musela až samostatná střílení. V dovedností soutěži byli úspěšnější hosté, kteří se tak mohli radovat ze zisku dvou bodů.

Sobota 2. dubna TJ Tatran Třemošná - HBC Plzeň 2:3ss (1:0, 1:1, 0:1)

B - tým

Béčko překvapivě hned na úvod čtvrtfinálové série oblastní ligy podlehlo týmu Rolling Balwans Plzeň. Favorit série prospal začátek sobotního utkání a ztrátu 0:4 již nedokázal dohnat. Naopak v neděli B-tým zvládl obrat v zápase a srovnal stav série na 1:1.

Sobota 2. dubna HBC Plzeň "B" - HBC Rolling Balwans Plzeň 3:5 (0:3, 2:2, 1:0)
Neděle 3. dubna HBC Plzeň "B" - HBC Rolling Balwans Plzeň 7:5 (0:1, 6:2, 1:2)