Hodnocení víkendu: Extraligové týmy téměř stoprocentní

A-tým, starší i mladší dorost sehráli o víkendu v hale na Košutce po dvou utkáních s moravskými soupeři. Všem extraligovým týmům se dařilo, jediný bod ztratili se Vsetínem starší dorostenci. Naopak starší žáci prohráli v Karlových Varech a B-tým v domácím prostředí podlehl Viktorii. celkovou bilanci vylepšili výhrou v Horní Bříze mladší žáci.

A-tým

Utkání Plzně s Třincem nabídlo po ospalé první třetině divákům zajímavou podívanou plnou šancí na obou stranách. Domácí hned dvakrát prohrávali, ale postupem času neustále zvětšovali svůj tlak a dokázali výsledek otočit. Výhru trefil v poslední minutě Adam Roušal.

Nedělní duel s Karvinou byl již jednoznačnou záležitostí. Hrálo se prakticky celých pětačtyřicet minut na jednu branku. Intevo skórovalo z ojedinělé šance, ale díky sedmi přesným plzeňským trefám byl vítěz naprosto jasný. Dvěma brankami se blýskli Adam Vágner a Jan Beránek. Čisté konto v poslední části hry si připsal mladík Tomáš Větrovský.

Sobota 26. března HBC Plzeň - HBC Třinec 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Neděle 27. března HBC Plzeň - HbK INTEVO Karviná 7:1 (2:1, 4:0, 1:0)

Starší dorost

Na výhru nad Vsetínem se starší dorostenci hodně nadřeli. Sice měli herní převahu, ale dopouštěli se chyb a ty soupeř trestal. Přesto však hráči HBC Plzeň připsali na své konto alespoň dva body, když dokázali dorovnat dvoubrankovou ztrátu a pak byli úspěšní v samostatných stříleních.

S Karvinou měl mladší dorost o hodně lehčí práci, i když na rozdíl od A-týmu nepředvedl žádný brankostroj. Výhra 4:2 však znamená další bodový zisk a jistotu, že Plzeňané již neopustí elitní čtveřici soutěže.

Sobota 26. března HBC Plzeň - HBC Vsetín 4:3ss (1:2, 0:0, 2:1)
Neděle 27. března HBC Plzeň - HbK INTEVO Karviná 4:2 (0:0, 2:1, 2:1)

Mladší dorost

Mladší dorostenci si o víkendu dvakrát s chutí zastříleli. V sobotu nasázeli dvanáct branek Vsetínu, když o vítězství rozhodla již první třetina, která skončila 5:2. Stejně povedený úvod pak plzeňští mladíci předvedli proti Brnu a skóre se nakonec zastavilo na stavu 7:0.

Sobota 26. března HBC Plzeň - HBC Vsetín 12:4 (5:2, 3:1, 4:1)
Neděle 27. března HBC Plzeň - HBK Bulldogs Brno 7:0 (3:0, 1:0, 3:0)

Starší žáci

Sobota 26. března SK HBC CSKA Karlovy Vary - HBC Plzeň 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Mladší žáci

Sobota 26. března TJ ZKZ Horní Bříza - HBC Plzeň 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

B - tým

Béčko o víkendu splnilo cíl a udrželo si postavení na čele Oblastní ligy, ale cesta k této metě nebyla jednoduchá. Viktorie Plzeň ve vzájemném souboji zvítězila 4:3. B-tým tak na první pozici staví jen lepší skóre vzájemných zápasů. Ve čtvrtfinále béčko narazí na Rolling Balwans Plzeň.

Sobota 26. března Viktoria Plzeň - HBC Plzeň "B" 4:3 (1:2, 2:1, 1:0)