Jarní boje začínají, áčko čeká duel v Pardubicích

Po zimní pauze se opět roztáčí kolotoč extraligových utkání, v předehrávce 16. kola se A-tým utká v Pardubicích s místními Autoskláři. První jarní soutěžní zápas čeká také starší žáky, kteří přivítají Třemošnou. Již třetí duel sehrají hráči B-týmu, kteří zatím na jaře ještě nevyhráli a budou chtít tuto bilanci změnit proti Liticím B. Košutecká hala v sobotu patří mladším žákům a jejich přípravnému turnaji.

A-tým

Poslední únorový víkend přináší první jarní soutěžní utkání extraligového A-týmu. Po zimní přestávce, kterou co se zápasů týče zpestřil jen nedávný turnaj v plzeňské hale, půjde o první ostrou zkoušku jarní formy. V kádru HBC Plzeň se moc změn neudálo, jedinou závažnější je odchod Mariána Juráčka, který bude hrát za Litice. Naopak do Plzně přišel mladý reprezentant Adam Roušal. V nejbližších utkáních bude chybět dvojice hříšníků - disciplinárně potrestaní Martin Regner a Martin Kadaně.

Pojďme k soupeři. Pardubice se po podzimu nacházejí na deváté příčce a na osmý Letohrad se dívají s desetibodovým odstupem. Východočeši přes zimu posílili, když získali právě z Letohradu obránce Tomáše Háka. Svěřenci Jiřího Mašíka mají i nadále stejný cíl jako před sezónou, udržet se a stabilizovat kádr, ale i přesto po očku pohlíží po play off. Pardubičtí počítají také ztráty, do Hradce odešel Kamaryt a kariéru ukončil Minařík.

Sobota 26. února HBC Autosklo H.A.K. Pardubice - HBC Plzeň od 16:00


Starší žáci

Sobota 26. února HBC Plzeň – TJ Tatran Třemošná od 9:00

Mladší žáci

Sobota 26. února Turnaj v hale na Košutce

B - tým

Neděle 27. února HBC Plzeň – TJ Plzeň-Litice od 16:00