Představení účastníků Pilsen Cupu: Kometa Vrútky

Tým Kometa Vrútky se na rozdíl od druhého slovenského účastníka Pilsen Cupu nemůže pochlubit sbírkou mistrovských titulů, ale je po podzimu na první příčce extraligové tabulky. "Máme velmi mladý tým, s věkovým průměrem kolem jednadvaceti let," charakterizuje ve zkratce své družstvo trenér Zdenek Jurčák, který vyráží do Plzně s cílem nasbírat co nejvíce zkušeností.

Hokejbal má ve Vrútkách dlouholetou historii, vždyť první organizovaný oddíl ve městě vznikl již v roce 1987. Kometa Vrútky, ale působí ve slovenské nejvyšší soutěži až od roku 2002 a dosavadním největším úspěchem je páté místo ze sezóny 2008/09. Přesto se Kometa může pyšnit mistrovskými tituly, získala je v uplynulých třech sezónách družstva v kategorii do 14, 16 a 18 let.

Vrútky by tedy měla čekat skvělá budoucnost a to si uvědomuje i trenér Jurčák. "Zatím nemáme zkušenosti z mezinárodních turnajů a pro náš mladý tým je účast na Pilsen Cupu velkou příležitostí," říká a jedním dechem dodává: "Každý zápas je pro náš mladý tým příležitostí získat nové zkušenosti, které se nám budou hodit v závěru soutěže a v play-off."


Podzimní utkání Kometa Vrútky - N-Sport Zvolen

Po zápase s rivalem z Martina
Před vrcholem sezóny mají Vrútečtí našlápnuto k historickému úspěchu. Po podzimu jsou na prvním místě. jenže jejich kouč varuje: "V průběhu zimní přestávky tým z různých osobních důvodů opustili hned čtyři zkušení hráči." Přesto ale Jurčák měl možnost kádr ihned doplnit. "Přišli tři mladí hráči, kteří dostanou příležitost poprat se o místo v sestavě," vysvětluje lodivod Komety.

A jak se hráči v zimě připravovali? "Jelikož nedisponujeme krytým stadionem, probíhá naše příprava venku. Třikrát do týdne máme herní přípravu a jednou chodíme do tělocvičny nabírat fyzičku," popisuje Jurčák a s úsměvem přidává: "Odhrabávání sněhu bereme taktéž jako fyzickou přípravu. A věřte, že ho tady na severu Slovenska máme dost.