Příprava v plném proudu, na programu jsou první zápasy

Od pondělí 4. ledna probíhá intenzivní fyzická příprava extraligového A-týmu. Tři tréninky týdně nejdříve přinášely dřinu bez hokejbalové výstroje, ale to se s blížícím se začátkem jarní části mění. Již 30. ledna je na programu první přípravné utkání. V hale na Košutce se představí lídr první ligy Nové Strašecí. O den později se Plzeňané střetnou s reprezentační dvacítkou.

Do zimní přípravy se tým HBC Plzeň vydal téměř ve stejném složení, v jakém se představoval v podzimní části extraligy. Připojil se Radek Komanec, který v první polovině soutěže nenastupoval kvůli zranění kotníku. Naopak různá zranění omezují přípravu Pavla Štulce, Mariána Juráčka a Jana Arneta, v jehož případě jde o nejvážnější komplikaci. Zlomená záprstní kůstka jej vyřadí ze hry téměř do konce základní části.

Do přípravy se s A-týmem zapojila také čtveřice dorostenců - Michal Průcha, Petr Ondra, Pavel Henrich a Lukáš Hofmeister. Reprezentanti ČR do 18 let by se měli představit také v některém ze zápasů. Naopak proti svým nastoupí kvarteto Slanec, Bezděk, Liška, Větrovský, kteří obléknou 31. ledna dres reprezentace do 20 let.

Před ostrým startem v mostecké hale čeká Plzeňany pět přípravných utkání a Pilsen Cup. Do košutecké haly zavítá vedoucí tým první ligy Nové Strašecí, v rámci přípravy se s Plzní střetne ještě reprezentace U20 a přijedou také týmy Kova a Dobřan. Jediné utkání na hřišti soupeře proběhne v rámci Českého poháru v Dobřanech.

Pilsen Cup slibuje velmi zajímavou podívanou. V sobotu 6. a v neděli 7. února bude v Plzni k vidění střet pěti hokejbalových týmů ze tří zemí. Z tuzemské soutěže to bude vedle domácího družstva HBC Plzeň také HBC Autosklo Hradec Králové (vítěz Českého poháru 2009). Ze zahraničí přijedou ŠHBK Ružinov Bratislava (vítěz slovenské extraligy 2009), Kometa Vrútky (lídr slovenské extraligy) a Oberwil Rebells (vítěz švýcarské 1. ligy 2009). Utkání bude možné sledovat nejen přímo v hale, ale také na serveru onlajny.cz.

Přípravná utkání

sobota 30.1. 18:30 HBC Plzeň - HBC Nové Strašecí
neděle 31.1. 10:00 HBC Plzeň - Reprezentace U20
pátek 12.2. 18:30 HBC Plzeň - TJ Kovo Praha
čtvrtek 18.2. 18:30 HBC Plzeň - TJ Snack Dobřany
sobota 20.2. 11:00 TJ Snack Dobřany - HBC Plzeň (Český pohár)