Západočeské derby se odehraje před televizními kamerami

Netradičně v úterý sehrají své utkání 11. kola hokejbalové extraligy hráči HBC Škoda Plzeň. S týmem Dobřan se totiž utkají v hale na Košutce před televizními kamerami. Západočeské derby vysílá od 18 hodin Česká televize a diváci se mají na co těšit. Pro řadu hráčů, kteří v minulosti oblékli oba dresy, totiž půjde o velmi prestižní duel.

Přehled hráčů, kteří ví, jaké je to hrát v Plzni i v Dobřanech, je opravdu dlouhý. V brance Dobřan by se měl objevit Jan Donauschachtl, který je stále kmenovým hráčem Plzně. Loňský podzim hrál ještě v dresu Škody také obránce Jaroslav Větrovec a jeho kolega z obrany David Šperl, kmenový hráč Zlivi, hostoval loni v Plzni a nyní figuruje na soupisce Snacku.

Ale i mezi domácími hráči jsou tací, kteří mají zkušenosti "z druhé strany barikády". Jarní část loňského ročníku odehrála v Dobřanech dvojice Arnet, Regner. Naopak jaro okořeněné boji v play-off v Plzni prožili mistr světa Adam Roušal a Václav Šehofer, dnes již opět opora dobřanských zadních řad.

Zajímavý bude i souboj bratrských dvojicí. Proti sobě nastoupí obránci Martin a Jiří Kadaně a útočníci Pavel a Jan Štulcové.

Dohrávka 11. kola hokejbalové extraligy
úterý 10. listopadu HBC Škoda Plzeň - TJ Snack Dobřany od 18:00