Z úvodních duelů si přiváží bod pouze A mužstvo

Na úvod nové sezony se představily v nejvyšších soutěžích hned tři mužstva Škody. Áčko proti předpokladům a rozpisu odehrálo svoje utkání v Ústí nad Labem - důvodem je zpoždění kolaudace haly, jejíž termín je nakonec stanoven na čtrvtek 18. září. Oba dorosty se pokusily v Jihlavě překvapit a bodovat. Nakonec jediný tým, který se nevracfí z prázdnou je A mužstvo, jež vydolovalo na severu Čech alespoň jeden bod (více v sekci A mužstvo).

Mladší dorostenci, kteří nastoupili v Jihlavě jako první zůstali především svým výkonem za představami a v nervózním utkání podlehli Jihlavě 1:3 (1:2,0:0,1:0). Utkání, které trvalo bezmála dvě a půl hodiny (!) bylo poznamenáno řadou nepřesností ze strany všech aktérů a nedisciplinovanbostí obou týmů. První branka padla ve třetí minutě když domácí vstřelili gól ve dvojnásobném oslabení střelou za polovinou hřiště... Škodě se podařilo srovnat, ale ještě v téže třetině strhl domácí tým vedení na svoji stranu. Rozuzlení přinesla poslední třetina. Škodě se čtyři minuty před koncem naskytla možnost trestného střílení za hozenou hůl pod nohy unikajícího hráče. Petr Peroutka však neuspěl a soupeř vzápětí trestal střeleckou impotenci Plzeňáků rozhodující třetí brankou.

Starší dorostenci předvedli o poznání lepší výkon. Svého soupeře přestřílůeli a především druhá třetina přinesla jednoznačnou převahu týmu. Šance hostujícího týmu však žádný gól nepřinesly. Do poslední části se Jihlava zmobilizovala a hru minimálně vyrovnala. Sedm minut před koncem se domácím hokejbalistům podařilo překonat Tomáše Větrovského. Přes závěrečný nápor v power play si Humlíček udržel čisté konto. Starší dorostenci při své extraligové premiéře mohou litovat střelecké nemohoucnosti, která rozhodla o tom, že přes velmi dobrý výkon odjížděli z Jihlavy s prázdnou.