Hodnocení víkendu: Domácí kanonáda Áčka, divočina starších žáků či kolaps dorostu

Velice zajímavý víkend za sebou mají družstva HBC Plzeň, kterým se tentokrát výsledkově střídavě dařilo a nedařilo. Mužský A-tým doma porazil Hradec Králové a nastřílel hned sedm gólů. Junioři v nadstavbové části dále strádají, zlepšená třetí část jim v Pardubicích nestačila. Dorost v Ústí vstřelil branku ve dvanácté sekundě, poté ale čelil direktu za direktem a na vítězství nedosáhl. Starší žáci sehráli zápase, ve kterém prakticky neexistovaly obrany, tři body ovšem získali. Herní a výsledková pozitiva spojili v jedno mladší žáci v Suchdolu. B-tým dál táhne vítěznou sérii a s předstihem si zajistil prvenství v základní části. FOTO: Jana Nekolová, HBC Pardubice.

A-tým

Proti hradeckým Pirátům nezačali mečouni dobře a v 7. minutě prohrávali. Do kabin ale odcházeli s úsměvem na tvářích. Plzeňané dostali k dispozici pětiminutovou přesilovku, kterou potrestali hned čtyřmi góly. Ve druhé třetině přidali další dva a vyhnali Bryknera z hradeckého brankoviště. Ve třetí třetině padlo po gólu na každé straně. Mečouni nepřipustili drama a doma se radovali z nezvykle vysokého vítězství.

Komentář trenéra Michala Edla: Přestože první třetina byla z hlediska skóre výtečná, náš herní projev byl špatný. V jejím závěru nám samozřejmě velmi pomohla přesilovka, díky které jsme nakonec získali body. Naopak druhá třetina byla z našeho pohledu výborná. Takhle bychom si představovali hru ve všech zápasech. Góly napadaly hlavně v pětiminutové přesilovce, dle mého názoru byla ale klíčovou částí právě druhá třetina, kdy jsme hráli opravdu dobře a ve třetí části jsme zápas více méně potvrdili.

Sobota 23. března 2024: HBC Plzeň – HBC Hradec Králové 1988 7:2 (4:1, 2:0, 1:1)
Podrobnosti o utkání

Junioři

Plzeňský tým juniorů pokračuje v elitní nadstavbové části, kde se zatím mečounům výsledkově nedaří. Sobotní zápas v Pardubicích tuto skutečnost bohužel nezlomil. Po bezbrankové první části Plzeňané museli dohnat dvoubrankové manko. Pardubice se trefili v početní výhodě a bezprostředně po jejím skončení. Hned v 31. minutě vstřelil David Štulc kontaktní branku. Ta byla ale posledním gólovým zápisem utkání.

Komentář trenéra Stanislava Kastnera: V sobotu jsme v Pardubicích bohužel nenavázali na slušnou první třetinu a opět jsme dvakrát inkasovali v oslabení. Hráči musí přestat hrát oslabení podle sebe a držet se pokynů. Do třetí části jsme zredukovali sestavu a hráli vabank. Přestože byla z naší strany nejlepší, tak víc než na snížení to nestačilo.

Sobota 23. března 2024: HBC Pardubice – HBC Plzeň 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Podrobnosti o utkání

Dorost

Plzeňané chtěli ústecké Elbě oplatit jedinou porážku v sezóně. Na severu Čech začali výborně. Do vedení šli již ve 12. sekundě. Domácí ale během dvou minut dokázali otočit stav utkání a hra Plzně se začala rozpadat. Do konce druhé třetiny padaly branky jen do plzeňské sítě. Po dvou třetinách vedla Elba 7:1…Třetí část přinesla částečné vzedmutí a zmírnění porážky, která má podobu 8:4.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Kolaps a selhání. Jinak asi naše nevydařené vystoupení v Ústí nazvat nelze. Zápas nás dostal zpátky na zem a může být do další části sezony i prospěšný. Věřím, že ve středu zvládneme předehrávku s Třemošnou a přes Velikonoce si na několik dní od hokejbalu odpočineme.

Neděle 24. března 2024: Elba DMM Ústí nad Labem - HBC Plzeň 8:4 (4:1, 3:0, 1:3)
Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Říjnové klání starších žáků mezi Plzní a Dobřany přineslo divoký zápas a deset branek. V sobotu v Dobřanech tuto metu aktéři zápasu ještě povýšili. Dohromady padlo neuvěřitelných 16 gólů! Plzeňané zažili gólový start a vedení hned v první minutě. Poté ale museli otáčet. Necelých šest minut před koncem vedli mečouni o čtyři góly, domácí ale nadále bojovali a výsledný rozdíl stíhli na rozdíl dvou branek. Plzeň táhl za konečným vítězstvím Matěj Šplíchal (4+2), který bohužel závěr zápasu odnesl zraněním.

Komentář trenéra Michala Samce: Po progresivních a přesvědčivých jarních výkonech jsme v Dobřanech předvedli něco, na čem bylo pozitiv jako šafránu. Z naší strany chyběla aktivita, koncentrace, vůle vyhrávat osobní souboje. Backchecking prakticky neexistoval. Sedm inkasovaných gólů je neakceptovatelné číslo. Kdyby se jeden z hráčů v druhé polovině zápasu nevybičoval ke skvělému individuálnímu výkonu, mohli jsme se dokonce bát o výsledek. Věřím, že v sobotu to byl pouze ojedinělý výpadek, na který dokážeme rychle zapomenout.

Sobota 23. března 2024: TJ Snack Dobřany - HBC Plzeň 7:9 (2:1, 2:4, 3:4)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Duel mladších žáků v Suchdolu v první třetině nenabídl žádný gól. Mečounům vyšel vstup do třetiny druhé. V jejích úvodních dvou minutách si vybudovali dvoubrankový náskok. Soupeř sice dokázal snížit, do konce druhé části ale Plzeňané opět odskočili. Povedený výkon pokračoval do konce zápasu a Plzeňané si došli pro výhru 5:2. Prvního hattricku v plzeňských barvách docílil Václav Hradský.

Komentář trenéra Marka Štrunce: Kluci předvedli na jihu Čech velmi urputný boj proti domácím ze Suchdola. Rychlý přístup k soupeři, dohrávaní soubojů a častá střelba, to vše rozhodlo o tom, že mečouni toto utkání ovládli.

Neděle 24. března 2024: SK Suchdol nad Lužnicí - HBC Plzeň 2:5 (0:0, 1:3, 1:2)
Podrobnosti o utkání

B-tým

Plzeňské Béčko se utkalo s týmem Litic na jeho hřišti. Také tentokrát hokejbalisté plzeňského HBC vstřelili první branku. Soupeř ovšem ve druhé třetině dokázal otočit. Ve třetí třetině ale plzeňský B-tým zapnul a čtyřmi góly zvrátil zápas na svoji stranu. Čtyři z pěti gólů obstaral Marek Forejt.

Komentář Vlastimila Lokajíčka: Zápas s Liticemi se hrál na mokrém a kluzkém povrchu pod umělým osvětlením, které ve Štruncových sadech není úplně ideální. Přestože jsou domácí na takové podmínky zvyklí, i jim dělaly problémy. Hrálo se spíš jednoduše a zároveň s velkou dávkou opatrnosti směrem k případnému zranění. Opět jsme byli o něco lepším týmem, tentokrát jsme se však nechali zbytečně vylučovat za školácké fauly a přestupky. Tím jsme soupeři dovolili držet krok, když hlavně ve druhé třetině byla naše hra vyloučeními hodně rozbitá. Nakonec jsme však ve třetí třetině rozhodli o jasném vítězství a čtyři kola před koncem jsme si tak zajistili vítězství v základní části 2. ligy Západ.

Neděle 24. března 2024: HBC Plzeň-Litice - HBC Plzeň B 2:6 (1:1, 1:1, 0:4)
Podrobnosti o utkání

Program příštího týdne:

Sobota 27. března 2024

  • Dorost: Plzeň – Třemošná (17:30)