Plzeň bude o další body bojovat doma, utká se s Hradcem Králové

Po dvou venkovních zápasech se A-tým představí v domácím prostředí s Hradcem Králové. Mečouni budou chtít navázat na minulý domácí souboj a získat další výhru. Nečeká je ale lehké utkání, hradečtí hráči se budou snažit o důležité body pro postup do play off. V akci budou také mládežnické týmy, které vyjedou na hřiště soupeřů.

CROSSDOCK EXTRALIGA: HBC Plzeň – HBC Hradec Králové 1988, sobota 23. března 2024 od 14:00

Mečouni v jarní části zlepšili své výkony a jsou na jedenáctém místě s dvanácti body. V prvním utkání po zimní přestávce vybojovali bod, když Pardubice vyhrály v prodloužení 6:5. V dalším zápase už byli plzeňští hráči úspěšnější, Dobřany porazili po samostatných stříleních 4:3. Na to navázali v domácím duelu s Prachaticemi, se kterými zvládli důležitý souboj (6:2). Minulý týden se představili ve dvou zápasech, nejprve v Karviné neprodloužili bodovou sérii (0:4), další den byli v Letohradu blízko další výhře, ale nakonec prohráli v prodloužení 1:2.

Hradec Králové minulý rok nezvládl play down, ale do letošní sezóny vstoupil lépe. Nyní se nachází na deváté pozici a na osmé ztrácí čtyři body. V úvodu jara porazil Karvinou 7:3, další body pak ale nevybojoval. Kert Parku podlehl 2:3, ve Svítkově poté nevsítil žádnou branku a odvezl si prohru 0:5. V minulém zápase nebyl od bodů daleko, ale s Kladnem pohrál 1:2.

V prvním vzájemném utkání v letošní sezóně zvítězili hradečtí hokejbalisté. V první třetině se žádná střela neujala, ale ve druhé už se z první branky radoval Hradec. Domácí začali lépe také druhou část a jen třicet tři vteřin po přestávce navýšili vedení. Mečounům se nedařilo dotáhnout, naopak Východočeši se prosadili ještě dvakrát a pojistili si tři body.

Plzeň byla na začátku jarní části hodně produktivní, v posledních dvou zápasech ale vsítila jen gól. Nejproduktivnějším hráčem je s deseti body Martin Kunzmann (6+4). Víc než bod na utkání má Vít Lokajíček, který se v posledních dvou soubojích do statistik nezapsal, ale v předchozích třech zaznamenal tři branky a čtyři asistence. Nejvíce bodů v Hradci Králové zatím posbíral Josef Šimůnek, který se prosadil šestkrát a k tomu zapsal šestnáct přihrávek.

Utkání můžete sledovat v textovém online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota 23. března 2024

A-tým: Plzeň – Hradec Králové (14:00)
Junioři: Pardubice – Plzeň (13:00)
Starší žáci: Dobřany – Plzeň (10:00)

Neděle 24. března 2024

B-tým: Plzeň-Litice – Plzeň B (18:00)
Dorost: Ústí nad Labem – Plzeň (15:00)
Mladší žáci: Suchdol nad Lužnicí – Plzeň (12:00)