18. kolo | pátek 22. 3. 2019 | 18:30

HBC Prachatice

0:8 0:2, 0:3, 0:3

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: 8:13 Svoboda (Pavlík, Miksan), 13:11 Král, 17:54 Pavlík (Svoboda), 19:25 Nádraský (Pecka) PP, 23:03 Miksan (Zíka), 37:34 Banýr (Pecka), 41:20 Miksan (Král, Pecka), 44:04 Štrunc (Pavlík, Miksan) PP. Rozhodčí: Martis, Daněk. Vyloučení: 8:2. Využití: 0:2. V oslabení: . Diváci: 36. Střely na branku: 10:39. Průběh utkání: 0:8.
Stankay - Binka, Mašek, Rek, Fojtů - Fidler, Kahuda, Novák, Lácha, Štěpánek Jiří, Štětina, Štěpánek Jan, Vokoun, Höschl, Zimandl
Bauš (Šlechta) - Pecka, Pavlík, Nádraský, Kopal, Hanuš - Deja, Banýr, Svoboda, Král, Miksan, Zíka, Štrunc
Na zápas jsme díky pátečnímu silnému provozu přijeli až 25 minut před jeho začátkem a tak bylo otázkou, jak do zápasu vstoupíme. Začali jsme ale dobře. Hned při prvním střídání orazítkoval tyčku domácích Tomáš "Nádry" Nádraský, ale to zatím jen seřizoval mušku. Domácím se do našeho pásma nedařilo probojovávat a poměr střel 3:14 v této třetině v náš prospěch to dokládá. A když už se domácí dostali do blízkosti nebo na dostřel k naší brance, tak tu v tomto zápase zamkl Ondra Bauš, který hlavně ve druhé třetině předvedl zákrok večera. Z naší strany přicházela šance za šancí, ale na první gól jsme si počkali do 9.minuty. A byla to krásná branka, kdy "Dáňa" Pavlík našel osamoceného Járu Svobodu a ten důrazně zakončil. Skóre 1.třetiny uzavřel Dan Král, který se krásně trefil po samostatné akci při přečíslení 2:1.
Druhá třetina nabídla podobný obrázek hry, nutno dodat, že domácí se snažili ještě s výsledkem něco udělat, ale naše obrana jim skoro nic nedovolila. Hned v 18. minutě zafungovala následující věta z pohledu Dáni Pavlíka: "já na Járu, Jára na mě", kdy Jára krásnou přihrávkou na útočné modré našel Dáňu a ten nájezd s přehledem proměnil. Ve 20.minutě přišla chvíle Tomáše Nádraského, který v přesilové hře od modré propálil vše co mu stálo v cestě. Naší pátou branku zaznamenal střelou do šibenice Honza Miksan po vyhrané buly Radkem Zíkou. Poměr střel v této třetině byl 6:14.
Už ve 2.třetině se s snižující teplotou začala na ploše objevovat kluzká místa a tak i ve 3.třetině bylo spoustu hráčů nezaviněně na zemi. Naštěstí se vše obešlo bez zranění a tak jsme s poměrem střel 1:11 mohli v klidu kráčet k vítězství. Nejdříve Jirka Pecka zastavil rodící se útok domácích na naší útočné modré, posunul míček na Lukáše Banýra a jeho střela prošla až do branky. Ve 42.minutě opět Jirka Pecka vyvezl míček z našeho pásma, za červenou našel Dana Krále a jeho přihrávku na útočné modré přebíral Honza Miksan, který opět milimetrovou střelou o tyčku zaznamenal svou 2.branku v zápase. Brankový účet zápasu podtrhl svou premiérovou trefou v dorostu Marek Štrunc, který do prázdné branky zakončil důrazný průnik Dáni Pavlíka.
Přesto, že zápas skončil jednoznačným rozdílem a bylo v něm z naší strany několik velice kvalitních akcí, je nutné pracovat dál a je stále co zlepšovat. A získané dovednosti si můžeme vyzkoušet hned příští týden v sobotu v Jindřichově Hradci, kde zakončíme trojici venkovních jihočeských zápasů.

Ohlasy k utkání