16. kolo | neděle 10. 3. 2019 | 11:00

HBC Plzeň

2:4 0:1, 0:1, 2:2

HBC Hostivař

Branky a nahrávky: 34:09 Miksan (Pavlík), 35:55 Král (Pavlík) - 11:51 Kucharčík (Fic), 25:26 Lehner (Vaniš,Kucharčík), 41:28 Lehner (Vaniš), 43:47 Fic (Svoboda)EN. Rozhodčí: Liška, Soukup. Vyloučení: 2:6. Využití: . V oslabení: . Diváci: 41. Střely na branku: 28:17. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4.
Šlechta (Šubrt) - Pecka, Pavlík, Krejčí, Nádraský, Horažďovský - Deja, Svoboda, Zíka, Miksan, Král Banýr, Hanuš, Kopal
Skalický (Janšta) - Sedláček, Fic, Ježdík, Svoboda - Vaniš, Kucharčík, Mašek, Hroch, Trávníček, Jirsák, Waltr, Lehner, Ferfecki
Zápas o první místo ve skupině skončil výhrou hostů. Byl to již 3. vzájemný zápas v této sezóně (2x soutěžní a jeden přípravný) a všechny skončili stejným výsledkem tedy 4:2 ve prospěch Hostivaře. Tentokrát to ale byl jednoznačně náš nejlepší zápas. Všichni hráči odvedli maximum a moc nechybělo k velkému obratu ve 3.třetině. Pojďme ale od začátku.
Hostivař byla v prvních 5 minutách lepší, ale i tak jsme si dokázali vytvořit šanci. Hru jsme ale postupně vyrovnávali a stále více času trávili v našem útočném pásmu. Neměli jsme ale kvalitu a přesnost v zakončení a tak přišel trest, když se ve 12 minutě trefili hosté. V závěru třetiny jsme ještě tlačili, ale stav 0:1 vydržel.
Druhá třetina byla jednoznačně naše, ale převahu ne a ne korunovat vyrovnávacím gólem. Soupeř vyrážel jen do rychlých protiútoků, protože do kombinační hry se téměř nedostával. Jeden rychlý protiútok ovšem dokázal zakončit a stav 0:2 vydržel do konce 2.třetiny.
Do posledního dějství jsme vstoupili opět aktivně a tentokrát soupeř odolával jen 4 minuty. Potom krásnou souhru "Dáni" Pavlíka s Honzou Miksanem zakončil druhý jmenovaný a hostující obrana znejistila. A za dvě minuty inkasovala podruhé, to opět Dáňa Pavlík posunul míček na Dana Krále, který milimetrovou střelou k tyčce vyrovnal zápas. V dalších minutách jsme v několika šancích mohli zápas obrátit v náš prospěch, ale soupeř při rychlém útoku dostal míček z rohu před bránu a odtud opět poslal tým hostů ve 42.minutě do vedení. Naše následná snaha při hře bez brankáře už vyrovnání nepřinesla. Zato hosté skórovali přes celé hřiště do prázdné branky.
Hraje se zkrátka na vstřelené branky a tak vyhráli hosté, ale náš tým se přes prohru nemá za co stydět. Sezóna ještě zdaleka nekončí a účast na závěrečných turnajích je velkým lákadlem. Hned příští neděli jedeme do Suchdola nad Lužnicí, kde nás po dlouhé cestě jistě nečeká lehký zápas a tak se na něj musíme dobře připravit.

Ohlasy k utkání