1. kolo | sobota 8. 9. 2018 | 14:00

TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec

2:7 1:1, 1:4, 0:2

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: 9:21 Švábirt, 15:44 Ryšlavý (Krejzar) - 9:00 Svoboda (Deja, Miksan), 18:39 Zíka (Sýkora) PP, 19:52 Slabihoudek, 21:36 Pavlík (Deja), 27:33 Nádraský (Miksan, Horažďovský) PP, 36:34 Miksan (Svoboda, Deja) PP, 39:58 Deja (Svoboda). Rozhodčí: Kusín, Soukup. Vyloučení: 7:3. Využití: 1:3. V oslabení: . Diváci: 27. Střely na branku: 22:41. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:7.
Kvapil - Duba, Slabý, Drachovský V., Krejzar - Švábirt, Hronza, Matějková, Ryšlavý, Macků, Škarda
Šlechta, Šubrt - Pecka, Pavlík, Blažekovič, Nádraský, Horažďovský - Deja, Miksan, Svoboda, Banýr, Sýkora, Zíka, Slabihoudek, Hanuš, Radová
A je to tu, začala nová sezóna a hned nejdelší cesta na venkovní zápas do Jindřichova Hradce. A první třetina odpovídala těmto oběma skutečnostem. Spoustu nepřesností a na začátku těžkopádný pohyb. A když už jsme si v první třetině vytvořili šance, tak přesnost a důraz chyběly. První branku jsme zaznamenali po naší nevyužité přesilové hře a následném tlaku v útočném pásmu, kdy Matěj Deja krásně našel Járu Svobodu a ten přesnou střelou do odkryté branky otevřel skóre zápasu i celé letošní sezóny. Naše radost ale trvala jen 21 vteřin, kdy po naší chybné rozehrávce v obraném pásmu soupeř vyrovnal. Chvíli na to jsme měli další přesilovou hru, ale zatím vázla souhra a přechod do útočného pásma a přes některé i další šance skončila první třetina 1:1.
Druhá třetina začala nešťastně, když Lukáš Banýr při buly trefil míček, tak že skončil za mantinelem a dostal za to 2 minuty. Domácím stačilo jen 6 vteřin, kdy doslova dotlačili míček za záda Jakuba Šlechty a najednou jsme prohrávali. Prohrávali jsme ale jen 3 minuty, když jsme mezi 19 až 22 minutou vstřelili 3 branky a rozhodli o tom, kdo tento zápas vyhraje. Nejdříve se krásnou střelou prosadil při přesilové hře Radek Zíka. Následně po buly v našem útočném pásmu prokázal svůj důraz v brankovišti domácích Honza Slabihoudek a produktivní tříminutovku uzavřel "Dáňa" Pavlík po seběhnutí do útočného pásma a přesnou a tvrdou střelou. To ale nebylo ve druhé třetině vše. Před jejím koncem jsme hráli naší 4. přesilovou hru, kdy sice nadvakrát, ale s přehledem skóroval Tomáš Nádraský. Domácí hrající pouze na dvě pětky postupem času čím dál tím víc nestíhali a odpovídal tomu i téměř dvojnásobný počet střel ve druhé třetině, kterou jsme na střely vyhráli 15:8 a na branky 4:1.
Třetí třetina byla podobná té druhé. Poměr střel v náš prospěch 16:7 a poměr vyloučení 3:0. Náš soupeř už neměl dostatek sil a tak fauloval. Proto se nám ve 37 minutě naskytla možnost hrát přesilovku 5:3, kterou jsme s přehledem využili. Tentokrát se střelou z prostoru mezi kruhy prosadil Honza Miksan po milimetrové přihrávce od Járy Svobody. Krásná, přesná, rychlá a oku lahodící akce celého útoku a naše třetí využitá přesilová hra v zápase. I naše poslední branka padla po krásné přihrávce Járy Svobody, ale tentokrát na Matěje Deju.
Máme tedy za sebou dobrý začátek dlouhé sezóny, ale čeká nás ještě hodně zápasů a máme ještě hodně co zlepšovat. A to třeba už do příštího zápasu v sobotu 15.9. proti Ústí nad Labem.
Budeme rádi, pokud nás přijdete podpořit.

Ohlasy k utkání