Plzeň srazila koncovka a nevyužité přesilovky. Tři body tak bral Kert Park

Poslední domácí zápas proti pražskému Kertu mečounům bodový zisk nepřinesl. Kamenem úrazu se ukázala produktivita. Mečouni na gólmana Mikla vyslali hned 31 střel, ujala se ale pouze jediná. Kert Park vyrovnaný duel na svou stranu překlopil dvěma přesnými střelami od modré čáry a udržel prvenství v tabulce.

17. kolo | sobota 23. 3. 2019 | 16:00

HBC Plzeň

1:3 1:1, 0:1, 0:1

HC Kert Park Praha

Branky a nahrávky: 11. J. Benedikt (Pejchar) – 10. Čejka (J. Kruček), 28. Šperl (Fejfar), 38. Šlehofer (Kruček, Danko).
Rozhodčí: Koskuba, Cícha. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 76. Střely na branku: 31:19. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.
ávara (Kráčina) – O. Benedikt, Polívka, Kavalír, Kastner, Vodrážka, Hanuš, Šmucer, Ulč – Hurt, J. Benedikt, Malý – Kunzmann, Švarc, Vobruba – Majer, Pejchar, Valenta – Forejt, Pavlečka, Lang.
Mikl (Mroviec) – Šlehofer, Dejneka, Markytán, Šperl, Dulava, Blaško – J. Kruček, Danko, Wróbel – Zvonek, Fejfar, M. Kruček – Čejka, Kovář, Střecha – Javorka, Rozenberg.

Plzeň vstoupila do utkání aktivně a v úvodních minutách zaměstnávala gólmana Mikla. Do úniku se dostal domácí Valenta, jehož blafák však skvěle zlikvidoval hostující brankář. Tlak mečounů pokračoval ve čtyřminutové přesilové hře, v níž nicméně udeřilo paradoxně na jejich straně. Hbitý útočník Jan Čejka prohodil posledního obránce Kavalíra a následně prostřelil Návaru.

Vedení však hostům dlouho nevydrželo. Ke konci početní výhody napřáhl z levé strany Jiří Benedikt, jehož bomba prošla houštinou těl až do sítě. Dva hráči Kertu ještě putovali ve zbytku první periody za katr, Plzeňané ale nevyužili ani zkrácenou dvojnásobnou početní výhodu.

Po změně stran se karta obrátila. Na trestnou putovali naopak pouze Západočeši a Kert převzal otěže utkání do svých rukou. Přesto však se mečouni dobře bránili v oslabení a zvládli i dlouhou dvojnásobnou výhodu soupeře. Po slibné kombinaci sice zívala na Petra Danka prázdná klec, ale hostující útočník ji minul. Šlehoferova bomba od modré naopak rozezvučela břevno. Přesto se však Kert Park dostal znovu do vedení. David Šperl zkusil štěstí od modré a jeho pokus skončil až v brance, Návara toho nejspíše příliš neviděl.

Po změně stran se snažili tvořit Plzeňané, nicméně Kert zkušeně bránil a nepouštěl je do vyložených šancí. Naopak ještě jednou udeřil. Václav Šlehofer tentokrát mířil přesně a vymetl pavučiny v Návarově kleci. Další šanci měl hostující Zvonek, jehož po nabídce Fejfara skvěle vychytal gólman Plzně. Domácí tým mohl zdramatizovat duel v dvojnásobné přesilovce trvající celé dvě minuty. Za celou dobu toho ale mečouni příliš nevymysleli kromě neproměněné tutovky Kunzmanna. Závěr utkání zvládl Kert na jedničku a po tuhém boji si odvezl do Prahy všechny body.

Ohlasy k utkání