Z dalekých Sudoměřic veze Plzeň i přes převahu pouze bod

První venkovní duel odehráli Plzeňané u slovenských hranic proti Sudoměřicím. Mečouni se rozjížděli pomaleji, od druhé třetiny ovšem diktovali tempo hry. Brzdila je ale produktivita, nevyužili několik slibných příležitostí, třikrát trefili brankovou konstrukci a po remíze v základní hrací době prohráli v nájezdové loterii.

2. kolo | sobota 8. 9. 2018 | 15:00

SK Sudoměřice

2:1ss 1:0, 0:1, 0:0

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: 6. Kaluža (Fraňo, Hübl), rozh. náj. Fraňo – 17. Benedikt O. (Pejchar).
Rozhodčí: Prudík, Zbořil. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 26:45. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1ss.
Dekány (Lindner) – Hübl, Kmenta, Liška (A), Studénka, Toman, Tóth D., Kaluža (A), Fraňo, Helešic, Hujsa, Navrátil, Skyba, Tóth M. (C), Slanina.
Návara (Kráčina) – Benedikt O., Hanuš, Kavalír, Vodrážka, Pokorný, Šmucer, Kastner, Gřonka, Majer, Pejchar, Valenta, Krch, Švarc, Malý, Vobruba, Benedikt J., Pauer, Drož, Forejt, Kunzmann.

Hned v úvodu si oba týmy vyzkoušely početní výhodu. V krátkém intermezzu při hře ve čtyřech si Plzeňané vytvořili slibnou příležitost. Hanuš to v přečíslení vzal na sebe a svižnou ranou z levého kruhu orazítkoval břevno sudoměřické klece. V šesté minutě viděli diváci branku na druhé straně. Fraňo pronikl po pravé straně a naservíroval balonek na střed volnému Janu Kalužovi, který překonal Návaru a využil tak přesilovou hru. Mečouni se nepoložili, ovšem v jejich hře chyběla finální fáze a nevytvořili si příliš slibných příležitostí. Výjimkou může být Valentova rychlá střela v akci dvou na jednoho, kterou Dekány jen těsně vyrazil.

Mečouni zachytili vstup do druhé třetiny. Zlepšili vhazování a nátlakovou hru. Přišlo také zasloužené vyrovnání. Nahození Ondřeje Benedikta od červené čáry proplulo hradbou těl před Dekánym a zamířilo přesně pod břevno. Od té doby hosté diktovali tempo hry a vířili v útočném pásmu. Několikrát mohli vedení převalit na svoji stranu. Krch se Švarcem ovšem opět orazítkovali pouze brankovou konstrukci, neuspěl ani Drož dorážkou z bezprostřední blízkosti. Skóre se tak neměnilo. To ani v hektické poslední minutě druhé třetiny. Kunzmann si vylámal zuby na Dekánym a Sudoměřice okamžitě otočili, balonek se dostal se štěstím k Liškovi na modrou čáru, který byl faulován, a bylo nařízeno trestné střílení. Sám faulovaný se postavil k míčku, jenže přestřelil branku a pokračovalo se.

Ve třetí třetině se obraz zprvu neměnil. Mečouni měli více ze hry a Dekány se musel ohánět. Sudoměřičtí zkoušeli uspět za pomocí dlouhých lobů. Ani jedna ze strategií ovoce nenesla. Sudoměřice se s přibývajícím časem dokázali vymanit z tlaku a také domácí hrozili. Obrana Plzně ale fungovala na jedničku. Plzeňané si zápas zkomplikovali v závěru, kdy byli dvakrát vyloučeni v krátkém čase za sebou. V oslabení mohli paradoxně rozhodnout zápas. Pauer skvělým zákrokem obral o míček Lišku na červené čáře a uháněl sám na Dekányho, kterého ovšem překonat nedokázal. Utkání tak dospělo do prodloužení.

V něm si početní výhodu zahrála Plzeň. Mečouni vyprodukovali několik střel, Dekány si ovšem se všemi poradili. Diváci sledovali bojovné utkání, ani pětiminutová hra ve čtyřech ale nepřinesla rozhodnutí. Potřetí v řadě tak vzájemný zápas v Sudoměřicích rozhodovala samostatná střílení. Domácím stačil jeden úspěšný pokus, jelikož na rychlý blafák Matěje Fraňa neodpověděl nikdo z trojice Krch, Jiří Benedikt, Pejchar. Z prvního venkovního duelu má tak A-tým pouze bod.

Ohlasy k utkání