ČF2: Mečouni nenašli recept na Šimaru a jsou krok od vyřazení

Ani druhé utkání na domácí půdě nepřineslo hokejbalistům Plzně vítězství proti Letohradu. Východočeši se opět mohli spolehnout na skvělého gólmana Šimaru, který nepustil ani jednu z 53 střel, a zároveň udeřili hned čtyřikrát v přesilovce. Mečouni musí proto zvonit na poplach, pokud nechtějí mít konec sezony.

ČF2 | neděle 29. 4. 2018 | 11:00

HBC Plzeň

0:5 0:2, 0:1, 0:2

SK Hokejbal Letohrad

Branky a nahrávky: 7. Vychytil (Král, Krejsa), 8. Král (Halbrštát, Vychytil), 19. J. Hejtmánek (D. Hejtmánek), 31. Vychytil (Král), 35. O. Lux (Halbrštát, Vychytil).
Rozhodčí: Cícha, Pečený. Vyloučení: 13:10. Využití: 0:4. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: 53:19. Průběh utkání: 0:0, 0:5.
Kráčina (od 16. Návara) – Kavalír, Vágner, Vodrážka, Kastner, Holý, Šmucer, Kejř, Pokorný – Polívka V., Pejchar, Malý (C), Polívka E., Benedikt J. (A), Pauer, Forejt, Švarc, Kunzmann, Krch, Gřonka, Valenta.
Šimara (Šupík) – Anýž, J. Hejtmánek, Krejsa, Lajčiak, Adamec, Vychitil – Král, Věchet, Běloušek, Halbrštát (C), Košťál (A), Lux O. (A), Lux J., Faltus, Macháček, D. Hejtmánek.

Mečouni navázali na konec předchozího zápasu a ihned zatlačili Letohrad. Brankář Šimara se ale hned od prvních sekund stal nepropustnou skálou ve své svatyni. Po útočném faulu Erika Polívka se Východočeši navíc dostali poprvé v duelu do útočné třetiny a nabídnutou výhodou nepohrdli. Petr Vychytil využil prostoru na levé straně a prostřelil Kráčinu, jenž toho příliš neviděl.

O chvíli později se celá situace opakovala. Vyloučení Západočechů tentokrát potrestal Zdeněk Král, jenž diagonální přihrávku přes střed pásma napálil nekompromisně do sítě. Tlak Plzně byl přesto poté nadále drtivý, ovšem proti stál gólman Letohradu a také schopnost střílet z lépe připravených pozic. Hosté naopak chodili dopředu jen sporadicky, ale i přesto například Josef Hejtmánek nastřelil tyčku.

Po přestávce přepustil Kráčina své místo v brance Návarovi. Ani jemu nicméně čisté konto dlouho nevydrželo. Josef Hejtmánek se ihned po vyhraném vhazování trefil přesně do šibenice. Na domácím týmu začala být postupně znát křeč, která se projevila i při dlouhé dvojnásobné početní výhodě. Ve vlastním oslabení se dostal do úniku Benedikt, jenž ale vyhořel na Šimarovi.

Definitivní rozhodnutí o vítězi přišlo na začátku třetí periody, kdy Letohrad během chvíle zužitkoval další dvě přesilovky. Po prakticky podobné akci jako při předchozích gólových situacích nabil Král Petru Vychytilovi, který se z voleje nemýlil. Pátou trefu Letohradských zařídil po vyloučení Švarce Ondřej Lux, jenž zůstal zcela osamocený před brankou a po povedené otočce zamířil přesně k tyči.

Mečouni sice ještě živili šanci alespoň na čestný úspěch, ovšem Šimara se o své čisté konto už připravit nenechal. Letohrad proto odjel domů se dvěma mečboly, Plzeň je na pokraji vyřazení.

Ohlasy k utkání