ČF1: Plzeň nedotáhla proti Letohradu dvougólovou ztrátu

První zápas čtvrtfinálové série s Letohradem vyzněl lépe pro Východočechy, kteří odskočili na dvougólový rozdíl, a své vedení už nepustili. Mečouni sice navyšovali svůj tlak, ovšem v zakončení jim nepřálo potřebné štěstí.

ČF1 | sobota 28. 4. 2018 | 16:00

HBC Plzeň

1:2 0:2, 0:0, 1:0

SK Hokejbal Letohrad

Branky a nahrávky: 41. J. Benedikt (E. Polívka, Pejchar) – 14. Faltus (Věchet), 15. Král (Krejsa, Adamec).
Rozhodčí: Michal Laczko, David Gráca. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: 31:12. Průběh utkání: 0:2, 1:2.
Kráčina (Návara) – Kavalír, Vágner, Vodrážka, Kastner, Holý, Šmucer, Kejř, Pokorný – Polívka V., Pejchar, Malý (C), Polívka E., Benedikt J. (A), Pauer, Forejt, Švarc, Kunzmann, Krch, Gřonka, Valenta.
Šimara (Šupík) – Anýž, Hejtmánek, Krejsa, Lajčiak, Adamec, Vychitil – Král, Cvejn, Věchet, Běloušek, Halbrštát (C), Košťál (A), Lux O. (A), Lux J., Faltus, Macháček.

Úvod zápasu nabídl prvotní oťukávání mezi oběma mužstvy. Plzeňané postupně několikrát ohrozili Šimaru, ale gólman soupeře si s jejich pokusy bez potíží poradil. I hosté vyslali pár pokusů na Kráčinu, nicméně jejich chvíle přišla ke konci první třetiny. Teprve šestnáctiletý Filip Faltus předvedl neskutečné sólo, obhodil si nejprve jednoho plzeňského hráče, aby posléze si prohodil i oba domácí beky. Závěrem přišlo zakončení mezi Kráčinovy betony.

Následně Švarc nepříjemně narazil na mantinel protivníka a putoval předčasně do sprch. Dlouhou pětiminutovou přesilovku Východočeši zužitkovali k další trefě. Zdeněk Král dostal nabito ještě v první části a od pravého mantinelu svojí dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě.

Mečouni se po konci oslabení začali postupně více osmělovat. Povedlo se jim zatlačit Letohrad, ale jejich střelecké pokusy prakticky ani nedolétávaly k Šimarovi. Pouze Holého nahození letohradského gólmana řádně zaměstnalo. I přesto mohlo udeřit na druhé straně, kde po chybě Gřonky a následném faulu následovalo samostatné střílení. Zdeněk Král si položil skvěle Kráčinu, poté ale míček zvedl až na břevno, od nějž se odrazil mimo branku.

Třetí třetina nabídla drtivý tlak Západočechů umocněný dlouhou dvojnásobnou přesilovkou. Letohrad se mohl ovšem spolehnout na skvělého Šimaru a muška plzeňských střelců nebyla zrovna přesná. Teprve až při další početní výhodě přišlo snížení z hole Jiřího Benedikta, jenž před brankou zužitkoval ideální nahrávku Erika Polívky.

Při závěrečném tlaku domácího týmu netrefil Václav Polívka prakticky prázdnou branku, případně zasáhli na brankové čáře obránci Východočechů, když už byl Šimara překonán. Letohrad přesto svůj těsný náskok udržel a získal v sérii hrané na tři vítězné zápasy první bod.

Ohlasy k utkání