28. kolo | neděle 27. 5. 2018 | 12:00

TJ Snack Dobřany

2:3 1:1, 0:1,1:1

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: 2:38 Mužík (Matoušek) PP, 34:46 Mužík (Brtník) PP - 6:21 Chramosta (Svoboda, Reiser) PP, 27:26 Pecka (Horažďovský), 42:34 Klasna (Deja) PP.
Rozhodčí: Koskuba, Šub. Vyloučení: 10:11. Využití: 2:2. V oslabení: . Diváci: 46. Střely na branku: 33:33. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.
Brtník Jiří - Brtník Jan, Matoušek, Bárta, Neumaier, Duchek T. - Malotín, Vaníček, Svoboda, Mužík, Kopf, Rejda, Hošťálek, Duchek A., Vajda
Kojzar, Štípková - Holeček, Fiala, Chramosta, Pecka, Horažďovský, Pavlík - Reiser, Svoboda, Galla, Bouší, Poláček, Deja, Klasna, Zíka, Hanuš, Blažekovič, Radová
A je to tu. Poslední zápas základní části máme za sebou a opět vítězně. Jsme nejlepším týmem jarní části naší skupiny, když jsme ztratili jen 4 body!!!
Pojďme ale k dnešnímu utkání. Bylo to opět jedno klasické západočeské derby, které mělo vše. Množství šancí na obou stranách, skvělé brankáře, hodně osobních soubojů a také vyloučených. Je to samozřejmě jen můj názor a někdo může nesouhlasit, ale dnes zápasu pomohli i skvělý rozhodčí. Přesně ve chvílích, když se začalo přiostřovat dokázali reagovat a alespoň za mě zaslouží jednoznačnou pochvalu, jak utkání zvládli.
Domácí Dobřany předvedli bojovný výkon a vedeni Radkem Mužíkem ukázali, že hrát v této sestavě více utkání, tak v naší skupině rozhodně bojovali o lepší umístění než bylo konečné 5.místo.
Náš tým, ale i dnes předvedl, že je TÝM. Začátek zápasu znovu nebyl jednoduchý, protože domácí hned z první přesilové hry ve 3.minutě skórovali. Nám ale v 7.minutě stačilo 6 vteřin z 9 vteřinové přesilové hry, když se z trestné lavice vrátil Jára Svoboda a přihrál Tomáši Chramostovi, který svou typickou akcí a střelou srovnal skóre zápasu. Přes další šance na obou stranách už brankáři střelcům skórovat nedovolili a Libor Kojzar si jen za první třetinu připsal 12 zákroků a několikrát náš tým podržel.
Do druhé třetiny do naší branky nastoupila Tereza Štípková a jednoznačně ukázala, že jen málo týmů má tak kvalitní brankářskou dvojici jako my. Byla skvělá a celkem 19 zákroky jednoznačně podržela náš tým ve druhé a třetí třetině i proti vyloženým šancím domácích. Ve druhé třetině se dlouhé minuty nehrálo v plném počtu ani na jedné straně a poměr vyloučených v této třetině byl 6:6 a z toho 4-krát vyloučení 2+2. Skórovat se ale podařilo jen nám. Nutno dodat, že se jednalo o velice šťastnou branku po několikrát tečované střele Jirky Pecky, kterého mezi kruhy skvěle našel Dan Horažďovský, ale i takové góly platí.
Třetí třetina už byla klidnější na fauly, ale napínavá byla do poslední vteřiny. Domácí opět z přesilové hry vyrovnali, ale 2 a půl minuty před koncem jsme podruhé z přesilové hry odpověděli i my a stačilo nám opět jen 6 vteřin. Matěj Deja nahodil míček na soupeřovu branku a Filip Klasna z dorážky přesně trefil ze vzduchu a vstřelil vítězný gól našeho týmu. Závěr zápasu přinesl ještě hru domácích bez brankáře, ale gól se už žádnému týmu vstřelit nepovedlo.
A tak se uzavřela základní část, kdy jsme ve 28 zápasech posbírali nádherných 69 bodů a skončili v naší skupině na druhém místě. A tak pro nás sezóna ještě nekončí a už příští týden nás čeká semifinálový turnaj ve Světlé nad Sázavou, kde nás v sobotu čekají zápasy s Mladou Boleslaví a Kyjovem.
Musím také poděkovat rodičům, kteří nám pomohli s dnešní dopravou na zápas a zpět a za celosezónní podporu našim fanouškům. Děkujeme.

Ohlasy k utkání