27. kolo | neděle 20. 5. 2018 | 14:00

HBC Plzeň

7:3 3:1, 0:1, 4:1

TGB Swietelsky Pedagog České Budějovice

Branky a nahrávky:2:27 Svoboda (Galla), 4:20 Klasna, 5:30 Deja (Poláček), 31:48 Deja (Poláček, Chramosta), 32:12 Bouší (Horažďovský), 39:46 Pecka (Poláček), 44:10 Galla - 1:37 Procházka, 26:29 Pechlát (Šuhaj), 36:15 Novotný.
Rozhodčí: Cícha, Žák. Vyloučení: 2:2. Využití: . V oslabení: . Diváci: 39. Střely na branku: 37:23. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:3, 7:3.
Kojzar, Štípková - Holeček, Fiala, Chramosta, Pecka, Horažďovský, Pavlík - Reiser, Svoboda, Galla, Bouší, Poláček, Deja, Klasna, Zíka, Hanuš, Blažekovič, Banýr
Tomášek - Procházka, Fríd, Novotný - Bauš, Chudomel, Stankey, Mazanec, Pechlát, Šuhaj
A je to tady, už nemůžeme skončit hůře než druzí ve skupině B extraligy mladšího dorostu. A uhráli jsme si to sami dnešním domácím vítězstvím proti Pedagogu České Budějovice. Začátek sice nebyl z našeho pohledu ideální. Hostům se podařilo skórovat už ve druhé minutě po zmatcích v našem obraném pásmu. Za necelou minutu už ale bylo po brance Járy Svobody srovnáno a když se v 5. a 6. minutě trefili Filip Klasna a Matěj Deja, tak se tým uklidnil a byla i příležitost prostřídat sestavu. V první třetině jsme hosty přestříleli 11:6 a vyhráli ji 3:1.
Druhá třetina byla vyrovnanější. Vypracovali jsme si opět několik střeleckých příležitostí, ale v této části žádnou neproměnili. Chyběl nám důraz a soupeř se častěji dostával před naši branku, kterou od druhé třetiny hájila Tereza Štípková místo Libora Kojzara. Oba podali kvalitní výkon a svými zákroky nedovolili hostům skórovat častěji. Druhou třetinu jsem prohráli 1:0 a tak byl stav po dvou třetinách 3:2 v náš prospěch.
Do třetí třetiny jsem ale opět vlétli a hlavně naše druhá lajna během jednoho střídání dvakrát skórovala po druhé brance Matěje Deji a o 24 vteřin později z hole Standy Boušího. Hosté ale zbraně nesložili a ještě jednou snížili na 5:3. Pět minut před koncem se ale od modré trefil Jirka Pecka a v poslední minutě se nechytatelnou dělovkou ze středního pásma trefil Michal Galla a uzavřel tím skóre dnešního zápasu.
Je pravda, že umíme hrát lépe než dnes, ale dokázali jsem rychle otočit vývoj utkání a utkání měli po většinu zápasu pod kontrolou.
Teď už nás čeká jen poslední zápas základní části za týden v Dobřanech a hurá do Světlé nad Sázavou na semifinálový turnaj.
Opět děkujeme našim fanouškům a děkujeme za jejich podporu v našich domácích zápasech během celé sezóny.

Ohlasy k utkání