26. kolo | neděle 13. 5. 2018 | 13:00

SK Suchdol nad Lužnicí

3:6 0:1, 2:3, 1:2

HBC Plzeň

Branky a nahrávky:18:53 Hádek (Bašta), 23:38 Bašta (Laurinc) PP, 35:22 Laurinc - 6:10 Poláček, 19:25 Miksan(Poláček), 21:02 Miksan, 25:02 Klasna (Pavlík), 38:38 Galla (Pecka), 40:27 Reiser (Galla, Miksan) PP.
Rozhodčí: Musil, Daněk. Vyloučení: 10:5. Využití: 1:1. V oslabení: . Diváci: 67. Střely na branku: 13:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:6.
Tupá (Jiráčková) - Laurinc, Hnyk Š, Apfelthaler - Čobr, Landová, Palík, Lakomý, Hádek, Bašta, Dohnal, Štrobl, Kašák, Kropět, Hnyk M.
Kojzar - Holeček, Fiala, Pecka, Chramosta, Horažďovský - Galla, Reiser, Svoboda, Poláček, Bouší, Miksan, Klasna, Deja, Pavlík
Dnešní vítězné utkání je těžké hodnotit. Na jednu stranu jsme vyhráli na půdě vedoucího týmu naší skupiny, ani jednou nebyl náš soupeř ve vedení a na snížení domácích jsme vždy dokázali odpovědět, ale ... výkon z naší strany nebyl ani zdaleka ideální. Přesto se domácí dostávali do šancí jen ojediněle a za celé utkání vystřelili na naši branku jen 13 střel!!!
Začátek zápasu nás nezastihl v nejlepší kondici. Bylo zde z naší strany spoustu nepřesností a domácí byli v osobních soubojích jednoznačně lepší. Přesto jsme si dokázali vypracovat několik příležitostí, ale gólem skončilo jen nahození Romana Poláčka před branku domácích, kterou si sami domácí srazili do vlastní branky.
Druhá třetina byla už naší strany daleko lepší. Domácí sice v 19.minutě vyrovnali, ale hned ve dvacáté minutě nám vedení z dorážky vrátil Honza Miksan. Ten si ale schoval ještě jednu samostatnou akci na začátek 22. minuty a bylo to pro nás 3:1. Ve 24.minutě při přesilové hře domácí opět snížili, ale za minutu a půl Filip Klasna chytře dloubnul míček na záda domácí brankářky a bylo to opět o dvě branky.
Třetí třetinu jsme chtěli odehrát co nejdále od naší branky a podstatnou část této třetiny se nám to i dařilo. Pouze jednou utekl naší obraně domácí kapitán a z druhé střely z úhlu překvapil našeho jinak skvělého Libora Kojzara. Nám se ale po třech minutách opět povedlo navýšit vedení po pěkné samostatné akci Michala Gally a to byl asi rozhodující moment celého utkání. Byli jsme lepším týmem a s blížícím se koncem utkání domácí přitvrdili a tak posledních pět minut museli hrát v oslabení, když během pěti minut posbírali hned 5 trestů. Nám se podařilo využít hned první z těchto přesilových her, kdy se po vyhraném vhazování dostal míček na modrou čáru k našemu kapitánovi a ten propálil vše co mu stálo v cestě a tím stanovil konečný stav zápasu.
Jedná se o důležité vítezství v boji o druhé místo v naší skupině, ale musíme ho ještě potvrdit příští týden doma proti Českým Budějovicím!
Děkujeme rovněž našim fanouškům, kteří vážili dlouhou cestu na utkání a proti přesile domácích fandů byli naší oporou. Děkujeme.

Ohlasy k utkání