24. kolo | pátek 27. 4. 2018 | 17:30

HBC Prachatice

2:7 0:1, 1:4, 1:2

HBC Plzeň

Branky a nahrávky:22:41 Štětina (Veselý) PP, 33:47 Štěpánek (Uhlíř, Sedláček) - 1:29 Galla (Svoboda) PP, 20:42 Galla (Chramosta), 21:22 Miksan (Poláček), 26:26 Svoboda (Galla, Reiser) PP, 27:24 Poláček (Reiser), 38:54 Bouší (Galla, Reiser) PP, 41:00 Miksan (Bouší) PP.
Rozhodčí: Daněk. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:4. V oslabení: . Diváci: 16. Střely na branku: 18:29. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5, 2:7.
Dudla - Keresteš, Mašek, Šilhán, Rek - Binka, Štětina, Sedláček, Veselý, Čertík, Štěpánek, Uhlíř, Zimandl, Lácha
Kojzar - Fiala, Pecka, Chramosta, Pavlík, Jindra - Reiser, Svoboda, Galla, Miksan, Bouší, Poláček, Klasna, Deja, Hanuš, Blažekovič, Radová
Podle našeho přesilovkového gólu ve 2.minutě, mimochodem po krásné spolupráci Járy Svobody se skórujícím Michalem Gallou, by se mohlo zdát, že byl začátek zápasu z naší strany úspěšný. Bohužel celá první třetina byla z naší strany spíše "mátožná". Míček jsme nechávali za sebou, přihrávali na obsazené spoluhráče a tak nebylo divu, že jsme se do útočného pásma dostávali jen sporadicky. Možná za to mohl i pozdější příjezd k zápasu nebo chvílemi úmorná cesta. Obrana celkem fungovala, i když ani ta se neobešla bez několika zmatků. Naštěstí jsme v bráně měli opět skvělého Libora Kojzara, který se musel mimo jiné v 1. třetina vypořádat i se složitými světelnými podmínkami. Každopádně po průběhu 1.třetiny byl stav 1:0 pro nás úspěchem.
Druhá třetina byla už daleko lepší. Rychlé dvě branky během 40 vteřin ve 21. a 22. minutě dali na naše hokejky definitivní klid. První vstřelil opět Michal Galla když dorážel střelu Tomáše Chramosty a naší 3.branku po krásné přihrávce Romana Poláčka střílející Honza Miksan. Soupeř tedy následně při přesilové hře snížil, ale do zápasu se už nevrátil, i když si to domácí přáli. Ve 27.minutě jsme hráli 2.přesilovku a po nádherné přihrávce Michala Gally skóroval z úhlu ale přesně do odkryté branky Jára Svoboda. A za necelou minutu už to bylo 5:1 v náš prospěch, když Marek Reiser rozjel ve středním pásmu akci a Roman Poláček svým klasickým průnikem přidal další branku.
Třetí třetina byla už zcela v naší režii. Sice se v jejím úvodu podařilo domácím ještě snížit, ale to bylo z jejich strany vše. Nejde jim upřít snaha, ale naše stále aktivní hra je nutila k chybám a faulům a naše dvě přesilovkové trefy v závěru zápasu stanovili konečný výsledek. Nejprve našel skvěle hrající Michal Galla přesnou přihrávkou Standu Boušího a v samotné závěru zápasu se ještě jednou trefil Honza Miksan, když přímo ze vzduchu krásně trefil sraženou přihrávku Standy Boušího.
Na dnešním zapase je nejvíce pozitivní fakt, že se po nepovedené 1.třetině dokáže tým semknout a bojovat dál a vývoj utkání rozhodnout i později. Což se v podzimních zápasech ne vždy dařilo.

Ohlasy k utkání