16. kolo | neděle 4. 3. 2018 | 11:30

TJ Kovo Praha

1:6 0:3, 0:1, 1:2

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: 39:11 Solar (Schubert) - 8:39 Reiser (Galla, Svoboda), 9:27 Miksan (Galla, Svoboda) PP, 14:58 Chramosta (Svoboda) PP, 22:11 Galla (Miksan), 35:25 Miksan (Reiser, Svoboda) PP, 38:16 Zíka (Fiala) SH. Rozhodčí: Diblík, Kettner. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 30. Střely na branku: 13:42. Průběh utkání: 0:6, 1:6.
Paleček - Ratma, Solar, Zámečník J., Fluxa, Maršín, Novák - Baško, Lachman, Schubert, Zámečník T., Chramosta, Petrášek
Kojzar - Fiala, Pecka, Pavlík, Chramosta, Horažďovský - Reiser, Klasna, Svoboda, Zíka, Hanuš, Blažekovičová, Galla, Miksan
Druhý zápas a znovu na půdě soupeře. V Praze nás čekal houževnatý soupeř, který hlavně v osobních soubojích dokáže být velmi nepříjemný a často si pomáhá nedovoleným zákrokem. O tvrdosti se přesvědčil i Tomáš Chramosta pro kterého po jednom ze zákroků domácích zápas skončil. Velice pozitivní věcí bylo, že se nám podařilo využít 3 z 5 přesilových her a jednou skórovat i ve vlastním oslabení. Naopak těsně po jednom ze dvou zbytečných oslabení se soupeři podařilo snížit.
Zápas byl od začátku jen otázkou skóre. Domácí jsme pravidelně uzavírali v našem útočném pásmu a vypracovávali si jednu šanci za druhou. První branku v 9.minutě po krásné kombinaci celého útoku zakončil Marek Reiser. Hned v následující minutě při přesilové hře přidal další branku opět po krásné spolupráci Honza Miksan. Při další přesilové hře těsně před první přestávkou a po další krásné kombinaci, která gólem ještě neskončila, se k odraženému míčku dostal Tomáš Chramosta a 1.třetina končila stavem 0:3 v náš prospěch.
Druhá třetina byla velice podobná té první, jen se nám nedařilo zakončení. Pochvalu si za tuto část zaslouží celý tým. Měli jsme opět několik příležitostí ke skórování. Sice nám jinak velice přesní rozhodčí neuznali jasný gól Járy Svobody, ale vzápětí skóroval Michal Galla a uzavřel tím účet 2.třetiny.
Ve třetí třetině se obraz hry nezměnil a po 2. přesilovkovém gólu Honzy Miksana, kde se do krásné kombinace zapojil celý útok, byl stav už 0:5. Náš poslední gól přidal při našem oslabení Radek Zíka. Jen škoda, že se těsně po návratu našeho hráče z trestné lavice podařilo soupeři snížit na konečných 1:6 a tím se Liboru Kojzarovi nepodařila vychytat další nula.
Už ve středu nás čeká další cesta do Prahy. Tentokrát hrajeme od 15 hodin odložený zápas s Kertem o 2.místo v tabulce. Všem našim fanouškům děkujeme za podporu.

Ohlasy k utkání