Vítězný vstup do jara. Plzeňané v náročném duelu těsně přehráli Rakovník

K úvodnímu jarnímu zápasu vyjeli mečouni do středních Čech. Na hřišti Rakovníku svedli tuhou bitvu a zvládli i nepříznivý stav. Góly Kunzmanna a Pokorného nakonec přiřkly tři body na stranu hostů. Petr Kráčina inkasoval pouze jednou.

13. kolo | sobota 3. 3. 2018 | 11:00

HBC Rakovník

1:2 1:1, 0:1, 0:0

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: 12. Tvarůžek (Schnaubelt, Markytán) – 14. Kunzmann (Pauer, Švarc), 18. Pokorný (Pauer).
Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Gerlich - Tvarůžek O., Suchý, Pechanec, Pekárek, Markytán - Matušinec, Pospíšil, Tvarůžek M., Sýkora, Hildebrand, Martínek, Schierl, Schnaubelt.
Kráčina (Návara) - Kavalír, Hanuš, O. Benedikt, Kastner, Vodrážka, Pokorný - Kunzmann, Švarc, Malý, Pauer, Šmucer, Krch, Gřonka, Valenta.

Plzeňané vstoupili do zápasu hodně aktivně a hned od prvních minut zaměstnávali Středočechy. Do nejvýraznější šance se dostal Ondřej Malý, po jehož střela zvonila tyčka Gerlichovy klece. Po neproměněných šancích ale paradoxně udeřilo, jak to bývá, na druhé straně. Martin Tvarůžek se šikovně schoval za beky Plzně a následně po pěkně průnikové přihrávce přesnou střelou pod vyrážečku překonal gólmana Kráčinu.

Mečouni se ale vzpamatovali hodně rychle a brzy našli odpověď. Pauer se Švarcem dostali míček po hezké akci až před branku, kde ho do rakovnické svatyně důrazně dopravil Martin Kunzmann. ještě větší radost panovala v plzeňském táboře po změně stran. Po nacvičené akci dostal nabito na modrou čáru David Pokorný, jehož dělovka se zastavila až v síti.

Západočechy ovšem brzy otřáslo nečekané zranění Ondřeje Benedikta, který si vykloubil klíční kost a nejspíše pro něj bohužel skončila letošní sezona. Hosté drželi zuby nehty své vedení. Vypracovali si sice další příležitosti, klíčovou třetí trefu se jim ale nedařilo vstřelit. Domácí tým naopak cítil možnost na srovnání a především první úderná lajna dávala mečounům zabrat.

Rakovník zkusil nakonec v závěru duelu i hru v šesti, v níž si vypracoval jednu slibnou šanci, kterou ovšem domácí neproměnili. Plzeň proto po tuhém boji mohla slavit cenný zisk tří bodů, který znamená dobrý vstup do druhé poloviny sezony.

Ohlasy k utkání