Plzeň opět změří síly s kladenským Alpiqem, hala uvidí dva semifinálové duely

Play-off CCM extraligy je v plném proudu. Po úvodních utkáních na kladenském ČEZ stadionu se série mezi Plzní a Kladnem přesouvá na půdu Západočechů. Mečouni by Alpiqu rádi oplatili loňskou porážku. Mají k tomu výbornou příležitost, jelikož boje začtou na stavu 1:1 na zápasy. Vyhraje-li Plzeň obě domácí utkání, zahraje si finále!

HBC Plzeň – HBC Alpiq Kladno
sobota 22. dubna od 17:00, neděle 23. dubna od 14:00

Kladenští hokejbalisté ve čtyřech čtvrtfinálových zápasech přešli přes Hradec Králové. Cesta Plzně byla o něco komplikovanější. Série s ústeckou Elbou se protáhla a rozhodoval až pátý zápas na severu Čech. Mečouni jej zvládli na jedničku a kvalifikovali se dále. Termínový kalendář je ale neúprosný a tak mělo plzeňské Áčko pouze dvoudenní odpočinek. To zřejmě sehrálo svoji roli při úvodním duelu semifinálové série. Kladenští do něj vstoupili mnohem aktivněji, což bylo velice poznat na hřišti s většími rozměry. V každé třetině vstřelili po jednom gólu a pohlídali si zápas s výhrou 3:0. Hosté si příliš šancí nevytvořili a trenérský kolektiv rozhodně nemohl být spokojený.

Změna přišla s druhým měřením sil. V neděli v sestavě nezůstal kamen na kameni. Trenéři reagovali na předchozí prohru, ale také na absenci Michala Průchy a odstoupení Jiřího Benedikta. Do vedení Plzeň poslal umístěnou střelou Daniel Pejchar. Kladenští ovšem brzy srovnali. Diváci, kterých si našlo cestu do hlediště poměrně hodně, viděli kvalitní hokejbal. Utkání se rozhodlo ve třetí třetině. Přibližně deset minut před třetí sirénou si opět vzal slovo Pejchar a dostal odražený míček za Jirotkova záda. Mečouni poté vše přizpůsobili taktickým pokynům a díky příkladné obětavé hře byli odměněni vítězstvím.

Oba celky na sebe narazily již v loňském semifinále. A rovněž před rokem byl stav série po úvodních duelech vyrovnaný. S tím rozdílem, že se začínalo v Plzni. Vše se nakonec protáhlo až do pátého duelu. Ten nakonec vyzněl lépe pro Kladno. Plzeňané tak jako vítěz základní části brali pohár a medaile za třetí příčku. Kladenští ve finále vyzvali Pardubice, které si došly pro první titul.

Zmíněnou sérii na vlastní kůži zažila většina hráčů. Kádr Kladna je oproti loňsku prakticky beze změny. Je třeba ovšem zmínit příchod Dominika Barnošáka. Loňský vítěz kanadského bodování přišel do středních Čech z Třince a po volnějším rozjezdu ukazuje, co v něm je. V šesti zápasech play-off stihl stejný počet branek a k tomu jednu asistenci. Stejně bodů jako Barnošák mají ještě reprezentanti Špaček s Hnízdilem. Na plzeňské straně vede týmové statistiky Martin Krch (4+1). Pět bodů mají také Ondřej Benedikt a Michal Průcha.

Každé střetnutí Plzně a Kladna nabízí hokejbal velkých kvalit a vždy se bojuje až do posledního dechu. Plzeňané mají s Kladnem letos pozitivní bilanci. V základní části nejprve vytěžili bod ze soupeřova hřiště a poté jej před televizními kamerami porazili 2:1. Na ploše uvidíme celou řadu reprezentantů v čele s brankáři Kráčinou a Jirotkou. Co více dodat? Těšme se na parádní bitvy!

Před zápasy říkají…

Michal Edl (trenér HBC Plzeň): „Osobně si myslím, že to nebude hezký hokejbal. Oba týmy budou napadat i hodně bránit, takže se pokusíme nehrát nahoru dolů. Úplně ale nevím, jestli se nám to bude dařit, jelikož Kladno nás napadá dobře a my se s tím musíme popasovat. Na můj vkus máme moc ztrát ve středním pásmu a toto musíme do domácích zápasů zlepšit. Požene nás plná hala, a tak doufám, že to zvládneme vítězně.“

Drahomír Kadlec (trenér HBC Alpiq Kladno): „Jedeme na horkou půdu do Plzně, kde to rozhodně nebude nic jednoduchého. Myslím si, že povrch hřiště rozhodovat nebude, protože na plast jsme už dostatečně zvyklí a kluci na tom dokážou hrát to, co si řekneme. Vidím v tom naopak výhodu, že v tomto počasí budeme schovaní a nebude se hrát venku. To, co by podle mě mohlo na hřišti rozhodnout, si nechám pro sebe, takže taktiku prozradím až po utkání. (směje se)“

zdroj: hokejbal.cz

Zápasy můžete sledovat v online přenosu na serveru onlajny.com.



Sobota – 22. dubna
  • Muži: Plzeň – Kladno (17:00)
  • Starší dorost: Mladá Boleslav - Plzeň (14:00)
  • Mladší dorost: Plzeň – Suchdol n. Lužnicí (14:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Kovo Praha (11:00)

Neděle – 23. dubna
  • Muži: Plzeň - Kladno (11:00)
  • Mladší dorost: Hostivař - Plzeň(15:00)
  • Mladší žáci: Blatná – Plzeň (11:00)