Sváteční den patří hokejbalu! Plzeň před televizními kamerami vyzve vedoucí Kladno

Souboj Plzně a Kladna byl vždy jedním z taháků nejvyšší hokejbalové soutěže. Téměř vždy šlo o souboj vedoucích celků extraligy. Tentokrát je mezi oběma celky rozdíl dvanácti bodů. O náboj však bude postaráno! Repríza loňského semifinále proběhne před kamerami ČT sport.

HBC Plzeň – HBC Alpiq Kladno, sobota 17. listopadu od 16:00

Velmi sledovaný duel se odehraje na Košutce ve čtvrtek 17. listopadu. Kvůli televiznímu zájmu se oba týmy dohodly na přesunu zápasu z původního termínu, tedy neděle 13. listopadu. Plzeňané mají Kladnu rozhodně co vracet. Poslední vzájemný duel v domácí hale mělo pro Mečouny totiž hořkou příchuť. Semifinále play-off v sezóně 2015/16 mezi Plzní a Kladnem bylo reklamou na krásný hokejbal. Utkání se hrála ve velikém tempu a přitáhla velké množství diváků. Vyrovnaný souboj dospěl až do pátého rozhodujícího klání. V něm Plzeň v domácím prostředí podlehla Kladnu 1:5. Ovšem nejednalo se o jednostrannou záležitost. Středočeši vstřelili poslední dvě branky až v samotném závěru. A finálovou vstupenku tedy brali oni. Plzeňané získali medaile a pohár za třetí místo jako vítěz základní části.

Od loňského května se ale mnohé změnilo. Zvlášť kádry obou týmů. V Kladně skončila zkušená dvojice Pospíšil, Příhoda. Naopak modrobílý dres Alpiqu navlékl nejlepší střelec uplynulého ročníku Dominik Barnošák. Zítra Kladno nemůže počítat ani s reprezentantem Kudelou, ten je v současné době na cestě po Asii. Na marodce jsou Hnízdil se Štěpáníkem, taktéž účastníci posledního světového šampionátu. K nim navíc přibyli Haisman s Markytánem.

V Plzni před sezónou překonali obranné řady. Slanec nabral směr Švýcarsko, kapitán Edl se přesunul na střídačku, skončili Vágner se Zemanem. První jmenovaný ovšem letos naskočil jako výpomoc do několika zápasů a dal o sobě hodně vědět. V posledním domácím utkání s Rakovníkem zazářil pěti body. Mečouny jistě v poslední době potěšila vyprazdňující se marodka. Zpět je Marek Švarc, lapálie s kotníkem vyřešil Ondřej Malý a mezi mantinely opět vidíme kapitána Ondřeje Kejře.

A jak se právě Kejř divá na televizní duel? „Těším se! Ale zase to nebudu nějak zvláštně prožívat, už jsem pár zápasu odehrál a chci si užít každý. Bude to atraktivnější, ale že bych to nějak speciálně prožíval, tak to ne.“

Dvojnásobný mistr světa a hokejbalová persona ze západu Čech byla u všech televizních zápasů Mečounů. Nastoupil ve finálových zápasech v roce 2010, ve kterých se Plzeň sešla právě s Kladnem. Pamatuje si poslední zápas vysílaný z haly, kdy Západočeši před dvěma lety porazili Vlašim 9:3. Kejře ale diváci viděli i v jednom z prvních televizních zápasů. Na den přesně před devíti lety hrála Plzeň v Letohradu. Tam nynější kapitán nastoupil po boku Marka Lendla a Marka Hubače.

Ale zpět k zítřku! Plzeňané by rádi získali skalp vedoucího týmu extraligy, který je brán za favorita utkání. Mečouni si ovšem věří a budou jistě bouřlivě podporováni. I přes televizní utkání se očekává velký divácký zájem. Přítomní uvidí na ploše mnoho současných i bývalých reprezentantů či členů širšího kádru národního týmu. K těm se řadí brankářské jedničky. Kráčina s Jirotkou i nejproduktivnější hráči obou týmů. Ze strany Plzně je to univerzál Michal Průha (8+4), na opačné straně barikády je to již zmíněný Dominik Barnošák (2+9).

Na diváky osobně přítomné v hokejbalové hale čeká také překvapení v podobě soutěže o zajímavé ceny. Proto apelujeme na návštěvníky, aby si schovali vstupenky obdržené při příchodu a mohli tak být zařazeni do soutěže.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde nebo využít živého vysílání na webu ČT Sport.

Program týdne:

Čtvrtek - 17. listopadu
  • Muži: Plzeň – Kladno (16:00)
  • Starší dorost: Blatná – Plzeň (11:00)

  • Mladší žáci: Č. Budějovice - Plzeň (12:00)


Sobota – 19. listopadu
  • Starší dorost: Plzeň – Blatná (13:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Stříbro (11:00)

Neděle – 20. listopadu
  • Mladší dorost: Litoměřice – Plzeň (12:00)