Plzeňané mají Pardubicím na jejich hřišti co vracet

Nažhavené mečouny čeká po dvou vítězstvích o víkendu těžká zkouška. Svěřenci trenéra Michala Edla cestují na východ Čech, kde se střetnou s třetími Pardubicemi, které v prvním měření sil vybrakovali západočeskou metropoli a odvezli si domů všechny body.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice - HBC Plzeň, sobota 12. listopadu od 18:00

Mečounům se v poslední době rychle vyprázdnila marodka a rázem se proto začíná blýskat na lepší časy. Zlepšenou formu z poslední doby naplno potvrdili hokejbalisté Plzně v posledním domácím zápase, v němž vypráskali nováčka z Rakovníka poměrem 9:0. V zápase se blýskl především zkušený obránce Západočechů Adam Vágner, jenž kromě hattricku přidal na své konto ještě další dvě asistence. Tři góly rovněž vsítil i netradičně v defenzívě hrající Michal Průcha.

Plzeň tak dobře navázala na předchozí domácí výhru proti Hradci Králové, ale nyní je na řadě mnohem těžší protivník. Pardubičtí podávají stabilní výkony a nacházejí se aktuálně na třetí pozici. V posledním zápase přesto Východočeši poznali hořkost porážky, když podlehli venku suverénnímu Kladnu těsně 1:2.

První vzájemný duel se navíc mužstvu z města perníka povedl na jedničku. Pardubice byly oproti mečounům gólově produktivní v hale na Košutce a ze stejného množství střel vytěžili tři góly, Západočeši naopak nezamířili ani jednou do černého. Mají proti svému protivníkovi rozhodně co oplácet.

Hvězda posledního zápasu proti Rakovníku ale věří, že plzeňské vítězné tažení bude pokračovat i v sobotu. "Bude to těžký zápas, nicméně doufám, že kluci dokáží v Pardubicích uspět," říká ostřílený Adam Vágner. Z tábora soupeře je ale rovněž patrná touha po třech bodech. "Plzeň jsme u nich porazili, ale naposledy vyhráli velkým skórem a určitě tam panuje pohoda. Samozřejmě budeme chtít vyhrát, ale musíme si dát pozor na jejich šikovné útočníky a hlavně zjednodušit a zefektivnit zakončení, protože nás to trošku v posledních zápasech trápí. Plzeň má navíc výborného Kráčinu v bráně," upozorňuje před utkáním kouč Autoskla Jiří Mašík.

V sobotu si budou muset dát Plzeňané pozor především na Petra Filipa a Jana Bílého. První jmenovaný nasbíral 13 kanadských bodů (2 góly + 11 asistencí). Druhý je s přehledem nejproduktivnějším hráčem svého celku se 17 body (5 + 12). V brance se Pardubice mohou spolehnout na Davida Stárka, jehož úspěšnost zákroků sahá ke 94%.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.



Program víkendu:

Sobota – 12. listopadu
  • Muži: Pardubice - Plzeň (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Most (11:30)
  • Starší žáci: Plzeň – Ústí nad Labem (12:00)
  • Mladší žáci: Blatná – Plzeň (11:00)