Hodnocení víkendu: Vítězství na všech frontách, vždy padlo minimálně osm branek

Úspěšný a gólově bohatý víkend zažila družstva HBC Plzeň. Dvě nejstarší kategorie, A-tým a starší dorost slavily vítězství 9:0. Mladší dorost o deset branek porazil Mladou Boleslav. Nejvíce se nadřeli starší žáci v Prachaticích.

A-tým

Utkání s extraligovým nováčkem se od začátku vyvíjelo dobře. Mečouni aktivní hrou přehrávali soupeře a po patnácti minutách vedli o tři branky. Hned v prvních minutě zkompletoval hattrick Adam Vágner, který vyhnal Gerlicha z branky. Jeho nástupce Solar ale v brankovišti vydržel jen minutu a jednu sekundu. Jelikož ani on nebyl ušetřen plzeňskému představení. Plzeňané se před slušně zaplněnou halou náramně bavili, první góly v sezóně si připsali Pauer s Kolaříkem. Ve třetí třetině ještě navýšili svůj náskok na konečných 9:0, když hattrick oslavil také Michal Průcha. Domácím se náramně vedlo v přesilovkách, jelikož potrestali hned šest ze sedmi vyloučení soupeře.

Komentář trenéra Michala Edla: „Snažili jsme se na trénincích dostat do hráčů pozitivní motivaci a snahu tvořit. Trochu jsme přehodili naše útočné formace, ale pomohl i návrat Marka Švarce, který se už snad dal dohromady. Točili jsme tři útoky, hráli jsme kompletní, což byla další výhoda. Věnovali jsme se přesilovkám, snad to bylo vidět a přineslo to ovoce. Když budeme čelit silnějším soupeřům, tak to bude složitější, ale věřím, že to takhle bude fungovat i do budoucna."

Neděle 6. listopadu: HBC Plzeň – HBC Rakovník 9:0 (3:0, 4:0, 2:0)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Nejstarší mládežnický tým začal v Chomutově na výbornou. V pěkném areálu zápas ani pořádně nezačal, na tabuli svítil čas 2:11 a Mečouni vedli už 0:4. Vyhnali tak domácího brankáře z klece. Jeho kolegovi se vedlo o něco lépe, jelikož se mu podařilo eliminovat plzeňské oslavy branek. Mečouni na lehký výpadek z konce první třetiny zareagovali a od druhé části opět hráli svojí hru. Snažili se o pěkné kombinace a účelné střely, ovšem již se jim nedařilo tak, jako na začátku. Ze severu Čech si nakonec odvážejí vítězství 0:9, hattrickem k němu pomohl David Ulč.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Bude doplněno.

Sobota 5. listopadu: HBC Wolves Chomutov – HBC Plzeň 0:9 (0:5, 0:3, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Stále neporažený mladší dorost doma hostil Mladou Boleslav. Už ve druhé minutě domácí poslal do vedení Rosič. Před první sirénou slavili Plzeňané ještě jednou. Mezitím si několik povedených zákroků připsal brankář Rovaš. Plzeňané byli lepším týmem a po celý zápas si vytvářeli brankové příležitosti. Výsledek má nakonec podobu 12:2, zvlášť díky šesti zásahům v poslední patnáctiminutovce. Po třech brankách přidali Matěj Votípka a Roman Poláček.

Komentář trenéra Martina Kováříka: „Zápas s Boleslaví načal druhou polovinu základní části, v zápase se střídaly lepší okamžiky s horšími. Byl velký rozdíl v nasazení a přístupu jednotlivých hráčů, proto jsme s kolegou Hrubým různě točili se sestavou, aby si všichni hráči uvědomili, co mají na hřišti odvést. Snad jim to dojde."

Neděle 6. listopadu: HBC Plzeň – HBC Tygři Mladá Boleslav 12:2 (2:0, 4:2, 6:0)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Svěřenci Václava Tůmy bojovali o další body v Prachaticích. Zíkova branka ze třetí minuty dala hostům vedení. Soupeř sice srovnal, ale Mečouni na to zareagovali dvěma brankami do konce třetiny. Prostřední část patřila domácím, ti se vezli na vlně pohody a vstřelili čtyři branky. Plzeňané tak museli vynaložit veškerou zbylou sílu na to, s výsledkem něco udělat. A to se jim podařilo. Brankář Prachatic nakonec lovil míček za zády ještě pětkrát a musel zkousnout prohru 5:8. Mečouni si tak z krásného areálu v Prachaticích odvezli plný počet bodů.

Komentář trenéra Václava Tůmy: „Do zápasu jsme vstoupili dobře, vstřelili jsme první branku a po domácím vyrovnání jsme hned dokázali odskočit o další dva góly. Hrubě se nám ale nepovedl úvod druhé třetiny, dvě domácí rychlé branky nás hodně psychicky poznamenaly a domácí dokázali skóre otočit až na 5:3 ve svůj prospěch. Naštěstí jsme nesložili zbraně a dokázali ještě dokonce třetiny vyrovnat. Ve třetí třetině jsme pak už domácí téměř k ničemu nepustili a dokázali dát ještě tři góly. Po divokém zápase, ve kterém se z obou stran hodně útočilo a nepříliš dobře bránilo, jsme si tak nakonec připsali do tabulky 3 body. Rozhodla o tom bojovnost za nepříznivého stavu a lepší fyzická kondice ve třetí třetině.“

Sobota 5. listopadu: HBC Highlanders Prachatice – HBC Plzeň 5:8 (1:3, 4:2, 0:3)

Podrobnosti o utkání



Program příštího víkendu:

Sobota – 12. listopadu
  • Muži: Pardubice - Plzeň (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Most (11:30)
  • Starší žáci: Plzeň – Ústí nad Labem (12:00)
  • Mladší žáci: Blatná – Plzeň (11:00)