Hodnocení víkendu: Stoprocentní úspěšnost, uspěl A-tým, dorosty i mladší žáci

Rozloučení s říjnem se hokejbalistům HBC Plzeň výsledkově povedlo. Všechny týmy slavily vítězství. Ne vždy se rodilo jednoduše a trenéři nemohli být stoprocentně spokojeni. Body do tabulky se ovšem počítají. Áčko po delší době uspělo doma, odlišné zápasy zažili dorostenci, mladší žáci uprostřed týdne loupili v Jindřichově Hradci.

A-tým

Mečouni si nemohli představovat lepší start zápasu. Už ve třinácté sekundě slavili branku z hole Michala Průchy. Hradec Králové ale zbraně nesložil. Bacovský, Novák a spol. byli s aktivní hrou nebezpeční a Kráčina měl rozhodně, co na práci. Soupeřovu snahu o vyrovnání ale v 28. minutě utnul oslavenec Petr Gřonka. Deset minut před skončením základní hrací doby bylo ještě o něco veseleji, když se trefil Valenta. Východočeši však dvěma zásahy v početní výhodě zdramatizovali vývoj utkání. Plzeň ale další body doma nepustila. Dvěma zásahy v závěru dala výsledku konečnou podobu 5:2. Mečouni tak mohli poprvé od třetího září slavit vítězství před svými diváky.

Komentář trenéra Michala Edla: „Zápas se pro nás od začátku vyvíjel dobře. Na týmu bylo vidět odhodlání a bojovnost. Hernímu zkratu v poslední třetině nerozumím. Mladší hráči si musí uvědomit, že je čas přestat se schovávat a začít hrát.“

Pátek 28. října: HBC Plzeň – HBC Hradec Králové 5:2 (1:0, 1:0, 3:2)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Plzeňané byli v zápase jasným favoritem. Ve sváteční den se ale rozjížděli pomaleji. Hře chyběla lehkost a Zliv byla zvlášť v prvních minutách vcelku houževnatým soupeřem. Což dokazuje i fakt, že Jihočeši dokázali vyrovnat stav v první třetině na 1:1. Domácí si ale hned v následujícím střídání vzali vedení zpět a zbytek zápasu měli pevně pod kontrolou. I přes konečné vítězství 10:1 ale nikdo z plzeňské družiny nemohl být spokojený s herním projevem. Opět se střelecky dařilo Vítu Lokajíčkovi. Hráč s číslem 25 potvrdil svoji formu a vstřelil čtyři branky.

Komentář trenéra Tomáše Semery: „Mělo se jednat o utkání z řad snadnějších a také bylo. Bohužel jsem však velmi zklamaný z přístupu a výkonu našich hráčů, kteří se přizpůsobili hře soupeře a nepodali výkon, který jsme od nich vyžadovali. Od druhé třetiny jsme začli míchat sestavou a dali jsme více prostoru hráčům, kteří to nejvíce potřebují.

Pátek 28. října: HBC Plzeň – HBC Zliv 10:1 (4:1, 3:0, 3:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Po výhře na hřišti silného Kert Parku hostili Plzeňané dalšího kvalitního soupeře. Na Košutku přijelo Kladno. Prvních patnáct minut branku nenabídlo. Ovšem hned ve 49. sekundě prostřední části se v hokejbalové hale slavilo. Svoji osmnáctou branku v sezoně přidal Chramosta. V polovině zápasu ale srovnal reprezentant Procházka a začínalo se znovu. Mečouny však ve 30. minutě poslal zpět do vedení Votípka. Plzeňanům se v závěrečné části povedlo tento stav udržet a zvítězili.

Komentář trenéra Martina Kováříka: „Spokojeni můžeme být pouze s výsledkem. Hra absolutně neodpovídala našim představám. Jelikož jsme ale ukončili první polovinu základní části bez prohry, máme nyní relativně dost času na hledání důvodů a příčin, proč tomu tak je.

Neděle 30. října: HBC Plzeň – HBC Kladno 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Podzimní prázdniny umožnili, že zápas mladších žáků mezi Plzní a Jindřichovo Hradcem se mohl uskutečnit již ve středu. Mladí Plzeňané se zásluhou Obra radovali z gólu již ve druhé minutě. Tentýž hráč se trefil také na začátku druhé třetiny. Mečouni měli po celý zápas více ze hry a byli lepším týmem, což dokazuje i střelecká převaha 9:36 v neprospěch domácích. Z šestatřiceti pokusů si nakonec do branky našlo cestu šest. Západočeši ani tentokrát neinkasovali. Kromě brankáře Martina Svobody si premiéru v brance odbyl také Ondřej Kočka. Oba se tak podělili o čisté konto.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: „Olymp se vůbec neprezentoval jako tým, který na první body čekal. Přesto se nám podařilo dát ve 2. třetině branky, které také usnadnily debut brankáře Ondry Kočky z týmu přípravek. V poslední části na sebe mile upozornil Honza Beneš, který předvedl skvělou individuální akci zakončenou gólem. Nadcházející zápasovou pauzu vyplníme středečním přátelským zápasem s Meteorem Třemošná.“

Středa 26. října: TJ Olymp Jindřichův Hradec – HBC Plzeň 0:6 (0:1, 0:2, 0:3)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 5. listopadu
  • Starší dorost: Chomutov - Plzeň (12:00)
  • Starší žáci: Prachatice - Plzeň (15:00)


Neděle – 6. listopad
  • Muži: Rakovník - Plzeň (16:00)
  • Mladší dorost: Plzeň – Mladá Boleslav (13:00)