Plzeňané cestují na hřiště nováčka, další body rozdá rakovnická půda

Ve třetím kole CCM extraligy cestují hráči plzeňského A-týmu znovu do Středních Čech. Tentokrát ne do Kladna, nýbrž na hřiště ligového nováčka z Rakovníka. Červenobílí jsou sice prvním rokem mezi extraligovou smetánkou, ovšem rozhodně se nejedná o nezkušený tým! V soutěžních zápasech pokračují dorostenci, žáci začínají.

HBC Rakovník – HBC Plzeň, sobota 17. září od 14:00

Loňskou sezónu se tyto dva týmy potkali v zimní přípravě. Oba byli suverény svých soutěží. Středočeši si proklestili cestu podzimní části ve druhé nejvyšší soutěži bez porážky. Plzeňané byli v CCM extralize poraženi až v posledním zápase roku 2015. V zimní přestávce tedy rakovničtí hokejbalisté zavítali do plzeňské hokejbalové haly k přípravnému zápasu. Plzeňané dlouho nemohli vyzrát na výtečného gólmana Gerlicha, bývalého brankáře pražškého Kert Parku. Přesto nakonec zvítězili 4:0.

V sobotu se Rakovník a Plzeň potkají jako rovnocenní soupeři . A kdo vůbec červenobílí dres obléká? Příznivci HBC Plzeň si jistě vzpomenou na dvojici Jan Pospíšil, Miroslav Polívka. Tihle dva dříve oblékali dres s mečounem na hrudi, zítra se svému bývalému klubu postaví. Kromě těchto zmíněných hokejbalistů, taktéž reprezentantů, do týmu patří třeba zmiňovaný brankář Leoš Gerlich či Milan Sýkora. Mistr světa z Plzně, bývalý forvard zaniklé kladenské Habešovny a hrající trenér.

Rakovník ještě před dvěma lety hrál až třetí nejvyšší soutěž, ovšem loni ovládl základní část 1. NHBL i play-off, navíc díky zvládnuté baráži dostal pozvánku do CCM extraligy. Tu Středočeši odstartovali druhý zářijový den, kdy se představili na Kladně v regionálním derby. Alpiq sice zvítězil 4:0, ovšem Rakovník nepředvedl vůbec špatný výkon! A v minulém hracím kole se Raci doškali první výhry, když porazili ústeckou Elbu 3:2 po samostatných stříleních.

Plzeňané do sezóny vstoupili vítězstvím nad Sudoměřicemi, když získali tři body po výsledku 3:1. V minulém kole se sehráli taktéž zápas na Kladně. V úmorném vedru vytěžili jeden bod po porážce 1:2 po samostatných stříleních. V obou zápasech se trefil Martin Krch. Potvrdí svůj střelecký um i v následujícím zápase?

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 17. září
  • Muži: Rakovník - Plzeň (14:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Chomutov (15:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Nové Strašecí (11:00)
  • Mladší žáci: Stříbro – Plzeň (11:00)


Neděle – 18. září
  • Starší žáci: Plzeň - Č. Budějovice (13:00)