Hodnocení víkendu: Pro muže pražská půda znovu prokletá, starší dorost padl v derby

Plzeňský A-tým i v tomto prodlouženém víkendu pocítil, že v Praze se jen těžce získávají body. Po vysoké prohře proti Kovu padli nakonec muži i na hřišti Kertu. Starší dorost zakončil základní část vítězstvím nad Zliví a porážkou v derby s Dobřany. Mladší dorostenci vypráskali čtyřiadvaceti pruty Nové Strašecí.

A-tým

Ani tentokrát nepřinesla pražská půda plzeňskému A-týmu zisk bodů. Mečouni cestovali nezvykle v pátek na hřiště Kertu, kde nakonec podlehli po tuhém boji. Celé utkání znatelně ovlivňovalo špatné počasí, kdy byla hrací plocha neustále značně kluzká. Plzeň od začátku, přestože hrála s domácími vyrovnanou partii a v některých okamžicích měla i více ze hry, prohrávala. První branku se mečounům podařilo vstřelit až ve třetí třetině, kdy již Kert vedl o tři góly. V závěru sice přišel při pětiminutové přesilovce velký nápor, ale Plzeň i přesto dokázala nakonec pouze vylepšit skóre zápasu. Po porážce se tedy náskok Západočechů na prvním místě smrskl před druhými Pardubicemi na rozdíl čtyř bodů.

Pátek 25. března: Kert Park Praha - HBC Plzeň 4:3 (1:0, 1:0, 2:3)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Povinné tři body si v sobotu na své konto připsali plzeňští starší dorostenci, kteří se představili na půdě zcela poslední Zlivi. Plzeňské naděje nasázeli Jihočechům v poklidu pět branek, což je o půlku méně než na podzim. Čisté konto navíc udržel gólman mečounů Adam Sedláček.

Sobota 26. března: Zliv - HBC Plzeň 0:5 (0:1,0:2,0:2)

Podrobnosti o utkání

Po utkání proti poslednímu týmu tabulky čekal další den dorostence mnohem těžší oříšek, a to první Dobřany. Derby mezi oběma rivaly se odehrávalo z počátku ve vysokém tempu. Mečouny poslala po minutě utkání do vedení nová posila Patrik Opava. Domácí Snack sice poté dvěma góly přetočil stav zápasu, ale ještě do první přestávky si vzal slovo plzeňský Voves. Vyrovnaný stav vydržel i po druhé části, kdy i přes zajímavé možnosti oba gólmani nepustili za svá záda další míček. Rozhodnutí přišlo ve třetí části, kdy Dobřany brzy udeřily a ve zbytku třetiny své vedení již nepustily. Po základní části skončil plzeňský dorost na druhém místě. Nyní bude následovat nadstavbová část, kde se mečouni potkají s Dobřany, Blatnou a Českými Budějovicemi.

Neděle 27. března: Dobřany - HBC Plzeň 4:2 (2:2, 0:0, 2:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Pořádnou nadílku v neděli schytali od plzeňských mladších dorostenců hokejbalisté Nového Strašecí. Mladí mečouni svého soupeře vůbec nešetřili a nasypali mu do brány neskutečných dvacet čtyři kousků, čímž vylepšili svůj rekord z letošního ročníku, který činil devatenáct branek. Po vysokém vítězství jsou Plzeňané nadále na druhém místě tabulky za vedoucím Pískem.

Neděle 27. března: Nové Strašecí - HBC Plzeň 0:23 (0:8, 0:6, 0:9)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 2. dubna
  • Mladší žáci: Plzeň - Ústí nad Labem (13:00)
  • Muži: Plzeň - Ústí nad Labem (16:00)


Neděle – 27. března
  • Mladší dorost: Plzeň - Kladno (13:30)