PCH 2016 – pátek: Mečouni bez ztráty kytičky, Ružinov neporažen

Skvělý vstup do dalšího ročníku Pilsen Challenge má za sebou pořádající HBC Plzeň, která zdolala Kovo a Oberwil a hřeje se na prvním místě. V závěsu je hned bratislavský Ružinov, jenž po remíze s Kovem porazil kanadský West Coast. Souboj těchto dvou celků je na programu zítra. Atraktivně hrající kanadský Express zatím čeká na první body.

HBC Plzeň vs. TJ Kovo Praha - 2:0

Mečouni vstoupili do prvního utkání Pilsen Challenge aktivně a ze své snahy se po deseti minutách radovali z vedení po Paurově střele. Kovo se ale následně začalo postupně vyrovnávat domácímu celku a několikrát nechybělo mnoho, aby docílilo vyrovnání.

Stejně nicméně Plzeň toužila odskočit na větší rozdíl, což se jí podařilo na začátku třetí třetiny. V přesilové hře pojistil Západočechům vítězství střelou od modré Lukáš Vodrážka.

Online přenos

Podrobnosti o utkání

Oberwil Rebells vs. West Coast Express - 5:3

Pěknou podívanou přinesl druhý zápas pátečního programu, kdy na sebe narazil švýcarský Oberwil a kanadský výběr, který byl navíc doplněn o několik legionářů ze Slovenska. Rebelové se sice brzy dostali do vedení, ale West Coast na jejich i následné další branky dokázal nacházet patřičné odpovědi.

Klíčový moment duelu přišel ve třetí části. Express sice dokázal potřetí v zápase najít cestu k vyrovnání, ale zároveň zahodil další dvě velké gólové šance. Švýcaři naopak během jedné minuty vsítili rychlé dvě trefy a odskočili na rozhodující rozdíl.

Online přenos

Podrobnosti o utkání

Ružinov Bratislava vs. Kovo Praha - 0:0

Po gólových hodech přišel na řadu zápas mezi Bratislavou a pražským Kovem, kde nakonec nebyla k vidění ani jedna regulérní branka. Obě mužstva se sice v zápase tlačila do zakončení a vypracovala si gólové příležitosti. Proti ale byli oba gólmani, Humlíček a Lain.

Jednou se ale přece jen dostal míček za brankovou čáru, když Franěk parádní ranou překonal Humlíčka. Branka uznána nakonec nicméně nebyla, protože asistující hráč s číslem sedm nebyl uveden v zápise. Zápas proto skončil bez branek

Online přenos

Podrobnosti o utkání

HBC Plzeň vs. Oberwil Rebells - 4:1

Domácí Plzeň zadělala na druhou výhru na turnaji během první sedmiminutovky, kdy dvěma brankami odskočila svému švýcarskému soupeři. Hra tím na kvalitě ale rozhodně neztratila a k vidění byl atraktivní hokejbal.

Rebelové se mohli vrátit na dostřel Plzni v průběhu třetí části, kdy se osamocený Roušal řítil na Kráčinu, který ovšem parádním zákrokem podržel svůj tým. Odpor Švýcarů definitivně zlomily další dva góly svěřenců trenéra Josefa Kadaně. Čestného úspěchu se nakonec Švýcaři dočkali, když si při střele Mellingera vybral slabší chvilku plzeňský gólman.

Online přenos

Podrobnosti o utkání

Leaders Ružinov Bratislava - West Coast Express - 6:4

Poslední zápas pátečního programu Pilsen Challenge obstarali hokejbalisté Ružinova a kanadského Expressu. Bojovný zápas, v němž rozhodně nechyběly i ostřejší souboje, rozhodli Bratislavští během druhé třetiny, kdy po čtyřech trefách odskočili svému soupeři na rozhodující rozdíl.

Kanaďané sice ještě následně částečně zdramatizovali závěr duelu, ale Bratislava si již tři body vzít nenechala a přidala na své konto první vítězství v turnaji. West Coast se naopak po druhé porážce v turnaji usadil na prozatímní poslední příčce.

Online přenos

Podrobnosti o utkání

Sobotní program

TJ Kovo Praha - Oberwil Rebells od 10:00!
HBC Plzeň - Leaders Ružinov Bratislava od 12:15!
West Coast Express - TJ Kovo Praha od 14:30!
Oberwil Rebells Leaders - Ružinov Bratislava od 16:45!
HBC Plzeň - West Coast Express od 19:00!

Tabulka po pátku

1. HBC Plzeň 2 0 0 6:1 6 bodů
2. Leaders Ružinov Bratislava 1 1 0 6:4 4 body
3. Oberwil Rebells 1 0 1 6:7 3 body
4. TJ Kovo Praha 0 1 1 0:2 1 bod
5. West Coast Express 0 0 2 7:11 0 bodů