Suverénní mečouni načnou druhou polovinu v Sudoměřicích

Extraligová CCM extraliga se nám přelije tento víkend do své druhé poloviny. Vedoucí mečouni, kteří ještě nepoznali v novém ročníku hořkost porážky, zajíždí na půdu předposledních Sudoměřic, jimž v prvním měření sil v Plzni na Košutce nasázeli hned šest branek.

SK Hokejbal Letohrad – HBC Plzeň, sobota 7. listopadu od 16:00

O skvělé formě plzeňských hokejbalistů toho bylo již napsáno mnoho, a jen málo by čekal, že Plzeňané vydrží na vítězné vlně celou první část základní části CCM extraligy. Mečouni před startem do druhé poloviny se neochvějně nacházejí na čele tabulky a navrch si mohou odškrtnout jeden splněný cíl v podobě jistoty účasti v play-off. Hladoví vlci přesto čekají na zaváhání lídra soutěže, na kterého si přece jenom budou dávat nyní mnohem větší pozor.

Plzni se v posledním utkání první části sezony podařilo zlomit po dlouhých třech letech trvající letohradský syndrom, při němž svěřenci trenéra Josefa Kadaněho na hřišti Východočechů ani jednou neskórovali a připsali si na své konto pouhý jeden bod. Urputný boj mezi oběma týmy tentokrát nakonec dokázali Plzeňští dovést do vítězného konce - 3:2, čímž potvrdili, že jsou prozatím prakticky nezastavitelní.

Nyní již ale musí mečouni přemýšlet o svém následujícím soupeři. Se Sudoměřicemi nastartovala Plzeň ve své hale svoji parádní jízdu vysokým vítězstvím 6:2. Hattrickem tehdy sestřelil Jihomoravany Jiří Benedikt, jenž se v posledních zápasech neobjevoval v sestavě mečounů. Nyní by ale měl být plzeňský kanonýr připraven.

Sudoměřicím se v letošním ročníku příliš nedaří. Sedm získaných bodů a předposlední místo v tabulce zřetelně vykresluje formu sobotního plzeňského soupeře. V kanadském bodování táhne Jihomoravany Jan Kaluža, jenž v deseti odehraných utkáních získal stejný počet bodů (3 branky + 7 asistencí). V sudoměřické brance zatím "vládne" David Terna, jehož úspěšnost zákroků sahá k pouhým 87%.

K zápasu se vyjádřil v týdenním rozhovoru útočník Daniel Krásný: „Bude se hrát opět na venkovním hřišti, takže musíme být připraveni na ledacos, což jsme si ostatně teď vyzkoušeli v Letohradu. Věřím, že budeme trpělivý a přesvědčivý a znovu získáme tři body.“

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 7. listopadu
  • Muži: Letohrad - Plzeň(16:00)

Neděle – 8. listopadu
  • Mladší dorost: Plzeň – Beroun (13:00)
  • Mladší žáci: Beroun – Plzeň (10:00)