Jsem rád, že mi to tam někdy spadne a můžu pomoci týmu, říká skromně Martin Krch

Specialistou na Ústí nad Labem se postupně stává útočník Martin Krch. Jednadvacetiletý forward se v sobotu podílel na vítězství proti Elbě dvěma góly, čímž potvrdil, že se mu proti Severočechům daří. Aktuálně nejproduktivnější hráč Plzně potopil bojovné Ústí i v loňském play-off, kdy v rozhodujícím duelu obstaral jedinou branku svého týmu.

Vítězná série Plzně pokračuje i po zápase proti ústecké Elbě. Jak zpětně hodnotíš utkání proti Severočechům?
Do první třetiny se nám nepodařilo vstoupit, tak jak jsme chtěli. Neplnili jsme pokyny trenéra a Ústí nad Labem nás přehrávalo dlouhými nahrávky přes střední pásmo. Tento úsek hry se nám naštěstí povedlo přečkat bez obdržené branky. Pomohly nám dvě přesilové hry, které jsme proměnili a uklidnili se. Od druhé části si myslím, že jsme zápas kontrolovali a dovedli do vítězného konce.

Dle slov trenéra hrál soupeř podobně zákeřně jako v loňském play-off. Jak jsi to vnímal přímo ze hřiště?
Ústí nad Labem hraje takový styl hry a v každém zápase je hodně soubojů a agrese. Osobně si myslím, že nás soupeř svojí hrou nepřekvapil. Hráli podle očekávání a jsem rád, že jsme zápas zvládli a přivezli tři body.

Na výhře proti Ústí ses podílel dvěma brankami. Jak bys popsal obě akce vedoucí ke gólům?
První gól padnul v přesilové hře, kdy se míček dostal na modrou čáru k Jirkovi Kavalírovi, který mě našel krásnou nahrávkou na zadní tyčku, mně už poté stačilo doklepnout míček do úplně prázdné branky. Druhý gól pro změnu vypracovali parťáci z útoku, kteří strhnuli protihráče k jedné straně, a já postupoval nebráněný střední pásmem. U modré čáry sice proti mně vystoupil obránce, ale já mu udělal kličku a následně jsem vystřelit. Nakonec to tam padlo a jsem za to rád.

Zápas proti Ústí si rozhodnul i na jaře ve vyřazovacích bojích. Čemu přisuzuješ, že se proti nim tak často prosazuješ?
Já osobně bych v tom nic nehledal. Teď to tam padlo mně, příště může zase někomu jinému. Je jedno, kdo dává góly. Důležité je vítězství a týmový výkon. Před sezonou jsme si nastavili nějaký cíl a za tím jdeme.

Aktuálně jsi nejproduktivnějším útočníkem mečounů. Jak si užíváš, že se ti daří?
Nekoukám na statistiky, tak že mně je to úplně jedno. Jsem rád, že to tam občas spadne a můžu týmu pomoci. Jak už jsem řekl, hokejbal je týmový sport a není to jen na jednom hráči. Hlavní je vítězit a je jedno, kdo bude mít kolik kanadských bodů.

Vždy se říká, že je co zlepšovat. Je nějaké místo, kde vás tlačí bota?
Máme nastavený nějaký systém hry, na kterém dlouhodobě pracujeme. Zaměřujeme se na to na tréninku a postupem času se v naší hře zlepšujeme. Určitě to ale ještě není ideální a podle představ trenéra. Je ještě na čem pracovat a co zdokonalovat.

V dalším zápase přivítáte poslední Hradec Králové. Jak myslíš, že bude vypadat utkání Davida s Goliášem?
Zápas s Hradcem Králové bude těžký jako každý jiný. To, že se Hradec nachází na posledním místě, je určitě samo neporazí. Musíme k zápasu přistoupit zodpovědně, plnit pokyny trenéra a být přesvědčiví. Pak si myslím, že na konci zápasu budeme my ti šťastnější.