Plzeňané chtějí protáhnout svoji neporazitelnost, v cestě stojí ústecká Elba

Osm zápasů = osm vítězství, ztráta pouhých dvou bodů. To je ve zkratce letošní bilance A-týmu v CCM extralize. Západočeši jedou na vítězné vlně a z nastoleného trendu rozhodně nechtějí ustoupit. Další překážkou v soutěži jsou hokejbalisté ústecké Elby. Na její půdu cestují mečouni v sobotu.

Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Plzeň, sobota 23.10. od 16:00

Severočeši zatím okupují sedmé místo tabulky. Mají odehraných ale pouhých šest utkání, zatímco jejich poslední přemožitel z Kladna jich má na svém kontě už devět. Právě s Kladnem si Elba připsala jednu ze tří proher v letošní sezoně. Minulou sobotu s obhájcem titulu prohrála 5:2. Po třech bodech získali ústěčtí hokejbalisté díky vítězství nad outsidery z Hradce Králové a Karviné a zároveň porazili silný Kert Park na jeho hřišti 2:1. Tým Elby však nasáhla na počátku sezony velice nepříjemná skutečnost. Jde o smrt Daniela Práška, který se řadil k lídrům týmu. Prášek stihl odehrát v novém ročníku dvě utkání a jeho úmrtí přišlo jako blesk z čistého nebe.

O plzeňské krasojízdě byla řeč. Na hřišti to funguje a pohoda se přenesla i do kabiny. Petr Kráčina si jako v loňské sezoně drží vysoký standart a je to vidět i na jeho statistikách. Úspěšnost zákroků 94,2% a průměr jedné branky na zápas. V poli fungují všechny formace a gólově se prosadilo už dvanáct hráčů. S pěti góly je na tom zatím nejlíp Marek Švarc. Nejproduktivnějšími hráči je dvojice reprezentantů Průcha – Slanec (oba 3+4).

Elbu v šesti zápasech střelecky táhl Roland Baxa, který má na kontě čtyři branky. V produktivitě mu sekundují Horáček (2+2) a Langthaler (1+3). Brankoviště Ústí střeží Zdeněk Banda (89,1% úspěšnost a průměr 3,7 branky n zápas).

Oba týmy se naposled potkali ve čtvrtfinálové sérii loňského play-off. Plzeň zvítězila 3:0 na zápasy (4:1, 2:1p, 1:0). Střelecky se v této sérii dařilo Marku Švarcovi, ten si ve třech zápasech připsal tři branky a vítězný gól v prodlužovaném domácím zápase. A postupovou branku vstřelil ve třetím zápase na ústecké půdě Martin Krch.

Na co ale mečouni raději nevzpomínají, to je „ústecké“ utkání v základní část. Tehdy Plzeň v termínu Velikonoc přijela do Ústí nad Labem ve velmi oslabené sestavě. Přesto byla porážka 6:1 velikým a nepříjemným překvapením.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 24.října
  • Muži: Ústí nad Labem - Plzeň (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Suchdol nad Lužnicí (13:00)
  • Mladší dorost: Plzeň – Písek (15:30)
  • Mladší žáci: Plzeň – Kladno (11:00)

Neděle – 25. října
  • Starší žáci: Plzeň – Kert Park(11:00)