Hodnocení víkendu: Muži přivezli vítězství z Karviné, téměř stoprocentní mládež

Ve druhém záříjovém víkendu se do hry zapojila také mládež HBC Plzeň. A vstup do sezony se jí vyvedl. Zvítězit nedokázal pouze mladší dorost, jenž prohrál v Písku. A-tým zvítězil v daleké Karviné s čistým kontem.

A-tým

K prvnímu venkovnímu výjezdu cestovali mečouni do Karviné. Na půdě staronového účastníka CCM extraligy se jim povedl skvělý start, když se trefili hned v první minutě. V půli první třetiny ukazovalo skóre zápasu stav 0:2. Následně se hra vyrovnala a oba týmy si zahrály několik početních výhod. Avšak bez gólového úspěchu. Třetí branka utkání přišla až v poslední minutě, když se v oslabení trefil Průcha a ke dvěma asistencím si připsal první branku v letošní sezoně.

Sobota 12. září: HBk Karviná – HBC Plzeň 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

První zápas v novém ročníku odehrál starší dorost na půdě soupeře. Tým trenérů Semery a Lendla se vydal do Suchdolu nad Lužnicí. A od začátku zápasu prokazoval svoji sílu. Plzeňanům se povedl start utkání. V něm byli v každém střídání nastěhováni v útočném pásmu a měli dobrou střeleckou produktivitu. V jedenácté minutě vedla Plzeň už 5:0! Další třetiny už ale nebyli odehrané v takovém tempu, jako ta úvodní. Hosté se poté prosadili pouze ve třetí třetině, kdy zkompletoval hattrick Jakub Vlasák. Stejně jako A-tým odjel starší dorost z venkovního zápasu s čistým kontem.

Sobota 12. září: SK Suchdol nad Lužnicí – HBC Plzeň 0:6 (0:5, 0:0, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

V písku odstartovali do nového ročníku mladší dorostenci. Zápasu se nemohl zúčastnit trenér Kovářík, jehož nahradil lodivod starších žáků Libor Hrubý. Začátek zápasu se povedl lépe Písku, za který nastoupili také hráči z Blatné či Českých Budějovic. Ten na mečouny nasadil účelnou hru, se kterou měli problémy. Naopak Plzeňané měli velké problémy s překonáním středního pásma. A když už se hosté dostali před brankáře Čapka, tak jejich akce často skončila nepřesností. Plzeň se probudila až v poslední třetině, kdy prohrávala už 4:0. Západočechům se povedlo alespoň zkorigovat stav utkání na 4:2. V dalších zápasech budou muset obhájci loňského bronzu přidat!

Neděle 13. září: HC Švantlův Dvůr Písek – HBC Plzeň 4:2 (2:0, 1:0, 1:2)

Starší žáci

Narozdíl od svých starších kolegů, vstoupili starší žáci do nové sezony v domácí hale. Do Plzně přijela silná Hostivař. Začátek zápasu se Plzni nepovedl. V osmé minutě prohrávala 0:2 a celek Libora Hrubého litoval několika neproměněných šancí. Utkání bylo vyrovnané. Mečouni byli stále nebezpečnější a v prostřední části se jim podařilo vyrovnat. Pohledné utkání se tak muselo rozhodnout v závěrečné části. Plzeň nejprve nevyužila výhodu trestného střílení, ale přesto dokázala zvítězit. 74 sekund před koncem se trefil Jan Miksan a vystřelil svému týmu první body. Pochvalu zaslouží brankář Libor Kojzar, jenž zlikvidoval nejednu nebezpečnou šanci soupeře.

Sobota 12. září: HBC Plzeň – HBC Hostivař 3:2 (0:2, 2:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

V neděli zahájili sezonu také mladší žáci. Do haly dorazili hokejbalisté z nedaleké Třemošné. Mečouni se po šesti minutách ujali vedení 3:0, hosté se ale v další třetině dotáhli na rozdíl jediného gólu. Svěřenci trenéra Sýkory si však vzpomněli na povedený úvod zápasu a do konce prostřední části si vzali tříbrankový náskok zpět. Svoje vítězství potvrdili Plzeňané v závěrečné třetině, ve které nasázeli osm gólů. Nejvíce kanadských bodů nasbírali Radek Sýkora (4+2) a Matěj Pavlíček (2+4), hattrick vstřelil také Blahník.

Neděle 13. září: HBC Plzeň – TJ Tatran Třemošná 14:4 (3:0, 3:3, 8:1)

Podrobnosti o utkání



Program příštího víkendu:

Sobota – 19. září
  • Muži: Plzeň – Pardubice (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Jindřichův Hradec (13:00)
  • Starší žáci: Kelti 2008 - Plzeň (16:30)

Neděle – 20. září
  • Mladší žáci: Nové Strašecí - Plzeň (12:00)