Zabere HBC Plzeň po třech porážkách?

Mečouni se po týdnu opět představí v plzeňské hokejbalové hale na Košutce, kde tentokrát vyzvou pražský Kert. HBC Plzeň se potýká v druhé poloviny soutěže s úpadkem formy, ze čtyř zápasu vyhrála pouze jeden. Západočeši proto budou potřebovat každého fanouška, který je přijde proti Kertu podpořit.

HBC Plzeň - Kert Park Praha, sobota 27.3. od 17:00

.

Obě mužstva se v letošní sezoně střetla hned třikrát. Ve všech zápasech byla úspěšnější Plzeň, která nejprve na podzim vydřela na pražské půdě těsně vítězství 1:0. Zbylé dvě utkání se sehrály v rámci zimní přípravy. V Praze Západočeši vyhráli 4:2, na domácím hřišti poté 4:1.

Kert naposledy zdolal doma Hradec Králové, kterému nadělil tři branky. V tabulce ztrácí aktuálně pražský tým na Západočechy čtyři body. „Do Plzně nejedeme ještě se zcela kompletním kádrem. Důležitý však je návrat kapitána Petra Michetschlägera. Jeho přítomnost byla znát jak na hřišti, tak v kabině. V podzimní části odstartovalo vítězství v Hradci sérii našich úspěšných utkání, a tak doufáme, že nedělní výsledek 3:0 byl opět startem k lepším výsledkům. V Plzni jsme odehráli přípravné utkání, v němž měli domácí výrazně navrch a tak alespoň víme, na co si musíme dávat pozor,“ říká před zápasem trenér Pražanů Tomáš Dohnal.

Velký pozor si budou muset dát Plzeň především na útočníka Kertu Martina Krůčka, který v osmnácti odehraných zápasech nasbíral úctyhodných 24 bodů (13 gólů + 11 asistencí). S velkým odstupem je za ním druhý nejproduktivnější hráč Pražanů - Jiří Krůček, jenž získal 13 bodů (5 + 8)

U mečounů patří k hlavním tahounům Jiří Benedikt, který má na svém kontě 13 bodů (9 + 4). Přestože plzeňská defenzíva je na jaře poněkud více propustná, tak se nadále řadí k nejlepším obranám v soutěži. Výkony týmu stojí především na mladém gólmanovi Petrovi Kráčinovi. Jeho zdatným sekundantem je i jeho kolega Martin Kukrál.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.



Program víkendu:

Sobota – 28. března
  • Muži: Plzeň - Kert Praha (17:00)
  • Starší dorost: Plzeň - Jihlava (14:00)
  • Starší žáci: Třemošná - Plzeň (10:00)

Neděle – 29. března
  • Mladší dorostenci: Plzeň - Kyjov (13:00)
  • Mladší žáci: Plzeň - Kelti 2008 (15:30)