Ostrý start je tu! Plzeňané hostí poslední Třinec

Čekání je u konce! O víkendu napíše CCM extraliga své další pokračování. Po zimní přestávce jdou do akce také mečouni. Svěřenci Josefa Kadaněho hostí celek Enfiformu Třinec. Napilno mají i mládežnické týmy. Oba dorosty odehrají dva zápasy.

HBC Plzeň – HBC Enviform Třinec, sobota 7.3. od 14:00

Nejvyšší hokejbalová soutěž u nás má na programu ještě osm kol do konce základní části. V tom patnáctém čeká na Plzeň papírově nejslabší soupeř. Třinečtí se řadí k outsiderům soutěže a po podzimu se společně s Hradcem Králové krčí na chvostu tabulky. S pouhými osmi body. Třiceckým však hraje do karet plánovaná dohrávka zápasu s Kladnem, který se neuskutečnil kvůli nemoci v řadách Alpiqu.

Vzájemné zápasy Západočechů a Slezanů bývají o jedné brance. Bez ohledu na postavení v tabulce nebo formu. Poslední čtyři utkání skončila výsledkem 2:1! Z toho třikrát odcházeli mečouni ze hřiště jako vítězný tým. Výraznější rozdíl pamatují jen ti, kteří dorazili 2. října 2011 do haly na Košutce. Tehdy domácí přehráli Třinec poměrem 5:1. Z nynějšího kádru A-týmu se zápasu zúčastnilo jen 8 hráčů. Konkrétně Jiří Kavalír, Adam Vágner, Michal Edl, Michal Slanec a bratrské dvojice Kejřů a Benediktů.

Při pohledu do statistik zjistíme, že hráči HBC Plzeň se mohou spolehnout na své brankáře. I přes to, že je dvojice Kráčina – Kukrál nejmladší v CCM extralize, podává skvělé výkony. A co se týče úspěšnosti zákroků – této statistice s přehledem vévodí. Petr Kráčina si drží průměr 1,1 branky na zápas a již zmíněnou úspěšnost zákroků má nad 94%!
Na čele týmové produktivity se drží reprezentant Jiří Benedikt. Ten ve čtrnácti podzimních zápasech nastřádal 11 bodů (8+3).

Na straně Třince si nejvíce bodů připsala dvojice René Tomis (3+5) a Tomáš Szotkowski (6+2). Brankoviště Enviformu patří Jakubu Gabrielovi. Gabriel odchytal deset utkání, ze kterých získal úspěšnost zákroků 88,7% a průměr 3,2 branky na zápas. Druhým brankářem Třince je Lukáš Heczko. Nejlepší brankář MS 2011 však letos pouze paběrkuje a naskočil pouze do trojice zápasů.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.



Program víkendu:

Sobota – 7. března
  • Muži: Plzeň – Třinec (14:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Kovo (11:00)
  • Mladší dorost: Hradec Králové – Plzeň (17:30)
  • Starší žáci: Suchdol n. Lužnicí - Plzeň (12:00)
  • Mladší žáci: Hostivař - Plzeň (15:00)

Neděle – 8. března
  • Starší dorost: Plzeň - Kladno(11:00)
  • Mladší dorost: Svítkov Pardubice - Plzeň (10:00)