Hodnocení víkendu: Muži opět zvítězili, z mládeže neuspěl jen mladší dorost

A-tým dokázal po prohře s Mostem zase vyhrát. Utkání mládeže se nesla vesměs v duchu derby se Snackem Dobřany. Starší dorost to své zvládl a doma vyhrál v repríze loňského semifinále 4:2. Jejich mladší kolegové už ale na podobný výsledek nedosáhli a v Dobřanech 0:1 prohráli. Starší žáci zapsali dvě výhry.

A-tým

Plzeňané pokračují v nevyrovnaných výsledcích, tentokráte ovšem z té pozitivnější strany. Po prohře v Mostu totiž zabrali a vyloupili Hradec Králové.

Do utkání vstoupili Západočeši velmi aktivně, i přes několik dobrých šancí ale domácí hokejbalisté dlouho odolávali a drželi nerozhodný stav. Ujala se až necelé dvě minuty před první sirénou schovaná střela bekhendem z hole Petra Gřonky, navíc z poměrně ostrého úhlu.

Další branky přišly po poměrně nevýrazné druhé třetině až v té třetí. Nejprve navyšoval v 37. minutě Martin Krch dobře umístěnou střelou při přesilové hře. Hned další početní výhodu mečounů navíc zužitkoval Ondřej Kejř, a definitivně přiřkl všechny body svému týmu.

Sobota 15. listopadu: HBC Hradec Králové 1988 – HBC Plzeň 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Starší dorost čekalo v sobotu další derby proti Dobřanům, co by lídrovi tabulky. Mečouni začali výborně a hned ve druhé minutě šli do vedení, hosté ale dokázali ještě v první třetině vyrovnat.

Stejně jako na začátku první tak i v úvodu druhé patnáctiminutovky dokázali Plzeňané odskočit. V 16. minutě vstřelili rovnou dvě branky, a přestože tak soupeř opět skóroval, do třetí třetiny šli s náskokem právě mečouni. Následovalo mohutné dobývání plzeňské branky, kterému napomáhalo i pět dvouminutových trestů. Hráči Dobřan se ale nedokázali prosadit a naopak ještě jednou inkasovali.

Sobota 15. listopadu: HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Derby proti Dobřanům měl na programu i mladší dorost, ten ale k utkání cestoval na hřiště soupeře. Vyrovnané utkání s poměrně velkým počtem vyloučených rozhodla nakonec jediná branka. Plzeň byla blízko při přesilovce v první třetině, Ulčova rána ale orazítkovala jen brankovou konstrukci. Domácí následně zvýšili aktivitu, ve druhé třetině se ujali vedení po zacloněné střele od modré čáry a zbytek zápasu už dokázali ubojovat.

Neděle 16. listopadu: TJ Snack Dobřany – HBC Plzeň 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Také družstvo starších žáků se o víkendu představilo, a to dokonce dvakrát. V sobotu nejprve vyjeli do Jindřichova Hradce, kde dokázali zápas s přehledem ovládnout. Kvůli nejisté koncovce ale nedokázali přetavit souvislý tlak ve více než pět branek.

Druhý zápas čekal mečouny až ve sváteční pondělí. V domácí hale se střetli s Blatnou a přestože tomu výsledek příliš nenasvědčuje, většinu času šlo o celkem vyrovnané utkání. Ve třetí třetině ale soupeř odpadl a Plzeň dokázala tuto část vyhrát suverénně 4:0.

Sobota 15. listopadu: TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec – HBC Plzeň 0:5 (0:2, 0:2, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Sobota 17. listopadu: HBC Plzeň – TJ Blatná Datels 10:3 (3:1, 3:2, 4:0)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 22. listopadu
  • Muži: Plzeň – Letohrad (17:00)
  • Starší dorost: Hradec Králové – Plzeň (14:00)
  • Starší žáci: Plzeň – České Budějovice (11:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – České Budějovice (14:30)

Neděle – 23. listopadu
  • Mladší dorost: Plzeň – České Budějovice (14:00)
  • Mladší žáci: Kovo Praha – Plzeň (10:00)