Do Plzně přijíždí pátý tým tabulky – Ústí nad Labem

V rámci devátého kola zavítá do plzeňské hokejbalové haly ústecká Elba, která neprožívá úplně nejlepší období. V posledních šesti zápasech dokázala zvítězit jen dvakrát. Naposledy zaváhali Severočeši s Kladnem, předtím prohráli i v Mostu.

HBC Plzeň – Elba DDM Ústí nad Labem, sobota 25.10. od 17:00

Na zápasy s Ústím nad Labem nemají mečouni zrovna nejlepší vzpomínky. V loňské sezoně totiž prohráli obě vzájemná utkání, přičemž to domácí na jaře 2:5. Plzeň šla tehdy rychle do vedení díky Edlově brance už ve druhé minutě, Elba pak ale čtyřmi přesnými zásahy v rozmezí sedmi minut naprosto otočila vývoj utkání a pohodlně si dokráčela pro tři body.

Právě ve výše zmíněném zápase debutoval v extralize Petr Kráčina, dnes jednička týmu a druhý nejlepší brankář celé soutěže. Ústí ale není zrovna v nejlepší formě. Poslední dva zápasy prohrálo shodně 1:3 a celkově dostává velký počet branek. V dosavadním průběhu ročníku už jich obdrželi 25, a není tedy divu, že jejich brankářské duo Banda – Brhel ještě čeká na první nulu.

Současně ale Severočeši dalších 25 gólů nastříleli. Nejproduktivnějším hráčem je zatím s přehledem Jan Langthaler (6+5), který s jedenácti body dýchá na záda vlašimskému Wróbelovi na čele tabulky kanadského bodování. Průměr 1,38 bodu na zápas je hodný pozornosti. Nejvíce asistencí pak nasbíral Jan Štěpánek (1+7).

Plzeň sází spíše na pevnou obranu a proto její hráči v produktivitě neokupují ty nejpřednější pozice. Nejlépe je na tom Jiří Benedikt (5+3) s osmi body. Na druhou stranu ale svými výkony vzbuzuje pozornost brankář Petr Kráčina, jehož úspěšnost 93,55 % a průměr 1,25 branky na zápas jej řadí na druhou pozici statistik.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.



Program víkendu:

Sobota – 25. října
  • Muži: Plzeň – Ústí nad Labem (17:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Spišská Bělá (16:00) – ČESKOSLOVENSKÝ SUPERPOHÁR (Kladno)