Extraligové dvojkolo, Plzeňany čekají zápasy s prvním a druhým celkem CCM extraligy!

A-tým má před sebou velice těžké „dvojkolo“. V následujících dnech jej totiž čekají zápasy s Kladnem a Vlašimí. Tedy mistry z let 2013 a 2012. Po dvou týdnech obléknout zápasové dresy i starší dorostenci. Diváci v hale také uvidí souboj první dvojice týmů v kategorii starších žáků. Nebo produktivní družstvo mladších žáků.

HBC Alpiq Kladno – HBC Plzeň, sobota 11.10. od 10:00

K prvnímu utkání cestují mečouni na kladenské Sletiště. Tým reprezentačního trenéra Drahomíra Kadlece je zatím jako jediné družstvo stoprocentní! Ovšem s celkem Mostu mají odehráno o utkání méně, než zbytek pole. Respekt budí i skóre Alpiqu – 22:4.

Kladenští se před sezonou zúčastnili Světového poháru v Nitře, kde v celosvětové konkurencii zvítězili. Ovšem po prvním zápase s Letohradem se na Kladně rozrostla marodka. A tým s rysem ve znaku musel vynechat hned dvě extraligová kola. Nyní je Kadlecův tým zpátky v plné parádě. To dokazují i poslední dva výsledky z domácích zápasů. Vítězství 7:1 nad Kertem a 8:0 nad Třincem.

Kladno i Plzeň se pyšní jednou z nejlepších obran v extralize. Jistotou jsou také gólmani. Na jedné straně bude stát mistr a vicemistr světa Jan Jirotka na té druhé vycházející hvězda a bronzový medailista z MS juniorů Petr Kráčina.

Bilance ze zápasů z loňské sezony hovoří pro mečouny. Ti nejdříve na podzim ve své hale zvítězili v přestřelce 7:4 a z venkovního zápasu si odvezli dva body po výhře v nájezdech. Jediným úspěšným exekutorem byl Michal Edl.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

HBC Plzeň – HBt Vlašim, neděle 12.10. od 17:00

Druhé utkání odehrají svěřenci Josefa Kadaněho v útrobách haly na Košutce. A přijede možná nejzajímavější soupeř v celé CCM extralize - HBt Vlašim. Jestliže v kladenském dresu běhá téměř celá obrana národního týmu, v tom vlašimském zas najdeme celou řadu reprezentačních útočníků. Například čtveřice Topolánek, Střecha, Wróbel a Průcha si zahrála na MS 2013 v Kanadě.

Plzeňané byli jedni z mála, kteří dokázali sebrat Středočechům body v loňské sezoně. V nadstavbové skupině A se Západočeši kromě Vlašimi střetli i s Jihlavou a Pardubicemi. A po skvělém výkonu v domácím utkání porazili mistry extraligy z let 2012 a 2013 2:0! Brankáře Šindeláře překonal Michal Slanec a pojistku do prázdné brány přidal Ondřej Malý.

Vlašimští mají po pěti utkáních na kontě 13 bodů, mečouni pouze o bod méně. Jedničkou Středočechů je Michal Straka s průměrem 1,57 branky na zápas a úspěšností zákroků 92,47%. Plzeň našla svoji oporu v Petru Kráčinovi, osmnáctiletý brankář si drží průměr jedné branky. Dále stačil zlikvidovat 84 střel soupeřů a jeho úspěšnost zákroků činí 94,37%. Nejproduktivnějšími muži vedoucího celku extraligy jsou zatím obránci Jan Nýdl (4+4) a Petr Danko (3+5). Na druhé straně vládne statistikám Jiří Benedikt (4+3).

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.



Program víkendu:

Sobota – 11. října
  • Muži: Kladno – Plzeň (11:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Letohrad (14:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Suchdol nad Lužnicí (11:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Rakovník (16:00)

Neděle – 12. října
  • Muži: Plzeň – Vlašim (17:00)
  • Mladší dorost: Prachatice - Plzeň (14:00)