CCM extraliga startuje. Plzeň začíná doma s Hradcem.

Je to tady! Hokejbalová extraliga spustí svůj kolotoč v sobotu 6. září. A to s řadou změn. Například se vrací ke klasickému formátu play-off, mění generálního partnera a v letošním ročníku uvidíme hned dva nováčky. Prvním jsou SK Sudoměřice (tým, který mečouni porazili ve finále soutěže 2005) a pražské Kovo, které koupilo licenci od Jihlavy. Plzeň letos pomýšlí na medailové umístění, prvním soupeřem jí bude Hradec Králové.

HBC Plzeň – HBC Hradec Králové 1988, sobota 6.9. od 17:00

Prvním týmem, který zavítá do haly na Košutce, budou královéhradečtí Piráti. Východočeši v loňské základní části obsadili 5. místo. Tudíž měli jistotu play-off. Jenže ve vyřazovacích bojích to daleko nedotáhli. Hradec (stejně jako Plzeň) neprošel nadstavbovou skupinou, která nahrazovala čtvrtfinále. Na schůzce zástupců extraligových klubů se ale většina týmů přála vrátit se k původnímu formátu, takže nadstavba mužské extraligy skončila tak rychle, jak vznikla.

Kabina královéhradeckých hokejbalistů doznala přes letní přestávku řady změn! Do Letohradu zamířil dvojnásobný juniorský reprezentant Jan Mroviec, kam se s ním vrátil také produktivní Ondřej Lux, kapitána Petra Švandu zas zlanařila Vlašim. Jan Štěpánek, legenda hokejbalových luhů a hájů v ČR se po roce na východě Čech vrátil zpět do Ústí. Poslední z řady odchodů je konec mistra světa a bývalého kapitána reprezentace Petra Nováka a trenéra Jaroslava Pavlíka.

Pro nového trenéra Martina Havliše hradecký klub našel také nové tváře. Tým z pod Bílé věže bude spoléhat na Tomáše Humlíčka, který loni zářil v brankovišti Jihlavy. Z téhož klubu do Hradce zamířil i autor 13 ligových branek v loňském ročníku, Ondřej Jobák.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.



Program víkendu:

Sobota – 6. září
  • Muži: Plzeň - Hradec Králové (17:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Hradec Králové (14:00)

Neděle – 7. září
  • Mladší dorost: Horní Bříza – Plzeň (11:00)

Mladší žáci: sobota + neděle – mezinárodní turnaj mladších žáků v pražské Hostivaři. Více informací zde.