A-tým a dorostenci mají za sebou letní soustředění v Sušici

Již tradičně se přesunuli hokejbalisté HBC Plzeň na část letní přípravy do Sušice, kde absolvovali předsezónní čtyřdenní soustředění. Z něj přejdou plynule do herní přípravy v domácí hale.

Ubytování bylo zajištěno v chatové osadě Luh, stravování pak v restauraci na Fufernách.

Hráči se sešli před zimním stadionem už v pátek 15. srpna v dopoledních hodinách a absolvovali první trénink v plné výstroji, který byl určen hlavně pro seznámení se s hokejkou a míčkem.

Po obědě a lehkém odpočinku následoval tradičně fitness trénink, po kterém se hráči opět přesunuli na sušický hokejový stadion. Dva tréninky s výstrojí a jeden fitness trénink – zhruba takto náročně vypadal v Sušici z pohledu plzeňských hokejbalistů každý den soustředění.

Hráči obou týmů (muži i dorostenci) se postupně přes prvotní seznamování s holí dostali až k nácvikům založení útoků a hře v obranném pásmu. Závěr celého kempu strávili hráči v nově postaveném sušickém plaveckém stadionu, kde měli možnost ve vířivkách zrelaxovat po nabitém programu předchozích dní.

V průběhu celého soustředění jste mohli sledovat jednotlivé střípky na našem instagramovém profilu. Pokud vám něco uniklo, v horní části tohoto webu na pravém kraji se nachází ikona s odkazem na zmíněný profil, kde si můžete všechny fotky znovu prohlédnout.

Následující program:

Zatímco A-tým se už od probíhajícího týdne připravuje v domácí hale na Košutce, na své soustředění se chystají i mládežníci. Ti se sejdou v pátek 22. srpna ve Stříbře.
Ve čtvrtek od 19:00 se pak v prvním přípravném utkání před novou sezonou utkají nejstarší mečouni v Rakovníku s dobře známým týmem HC Kert Park Praha.