Hodnocení víkendu: Prokletí posledních let prolomeno, starší dorostenci slaví titul!

Po finálovém zklamání v loňské sezoně, kdy starší dorostenci prohráli s Pardubicemi, se tentokráte mohou radovat. Suverénní jízdu play-off zakončili nedělní výhrou na půdě ústecké Elby a po několika letech neúspěchů zvedli nad hlavu mistrovský pohár. FOTO: KAREL DVOŘÁČEK.

Starší dorost

Letošní sezóna vyšla plzeňským dorostencům velkolepě. Po hladkém průchodu základní částí se mečouni dostali na výslednou vlnu, na níž se svezli až do finále. V něm nejprve doma dvakrát naprosto jednoznačně vyhráli a následně odcestovali na sever Čech – tenisovou terminologií řečeno – s možností dvou mečbolů.

V sobotním utkání ale doplatili na nedisciplinovanost a o první šanci přišli. Domácí hráči se dostali do vedení hned v první třetině a po přestávce odskočili už na rozdíl pěti branek. Asfalt a prostředí domácí arény se ukázalo být v tomto souboji důležitým faktorem. Na rozdíl od prvních dvou zápasů, kde Plzeň jasně dominovala i střelecky, tentokráte byl počet střel téměř vyrovnaný (33:32) a Ústí díky pěti využitým přesilovkám odmazalo první hrozbu.

Sobota 31. května: Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Plzeň 7:2 (2:0, 3:0, 2:2)

Podrobnosti o utkání.

Na nedělní zápas se ale lépe vyspali Západočeši, kteří se už podruhé nenechali zaskočit a vrátili se zpět ke své hře, která je definovala po celou dobu play-off. Do utkání vstoupili výborně a na rozdíl od soboty se ujali vedení. Elba si často musela vypomáhat fauly a byť mečouni potrestali jen 2 z 12 vyloučení, střeleckou převahu měli opět drtivou (21:56). Po konečném výsledku 0:6 tak mohly vypuknout zasloužené oslavy.

Neděle 1. června: Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Plzeň 0:6 (0:3, 0:1, 0:2)

Podrobnosti o utkání.

Mladší dorost

Sezóna v neděli končila také pro družstvo mladšího dorostu, který dohrával poslední kolo skupiny o umístění. Ti se vydali na Lužiny k utkání s Kert Parkem a přestože měli k dispozici jen 10 hráčů do pole, dokázala svého soupeře jednoznačně přehrát. I když trochu zaostávala produktivita, z celkového počtu 43 střel se nakonec dokázali propracovat k poměrně pohodlnému vítězství 2:5 a celou skupinu JIH zakončili s 32 body na prvním místě.

Neděle 1. června: Kert Park Praha – HBC Plzeň 2:5 (0:1, 0:2, 2:2)

Podrobnosti o utkání.

FOTO: KAREL DVOŘÁČEK.