Ondřej Krpal #17: Myslím, že je na čase, abychom Vlašim porazili

V sobotu odstartovala nadstavbová část hokejbalové extraligy. V dresu Plzně se objevil i Ondřej Krpal. Staronová letní akvizice dokáže naskočit jak v obraně, tak v útoku. Čehož trenér Kadaně často využívá. Sedmadvacetiletý univerzál si v základní části připsal dvě asistence. Uvidíme, zda se mu v play-off podaří rozšířit bodovou sbírku.

Vraťme se k sobotnímu utkání s Pardubicemi. Co utkání rozhodlo?
Myslím, že naše zbytečné vylučování. Nevyužití ani jedné naší přesilovky, kdy jsme dokonce dvakrát hráli 5 na 3. Samozřejmě nesmím zapomenout i na moji neproměněnou šanci, kdy jsme mohli jít do vedení už o dvě branky.

Ve které pasáži se tak říkajíc „lámal chleba“?
Asi v žádné, utkání bylo prakticky otevřené po celou dobu, až do jeho konce. Stejně tak, jako dali v závěru branku Pardubice, tak jsme i my mohli být šťastnější.

Domácí Autoskláři si v hodnoceních prvního vzájemného zápasu pochvalovali svoji fyzičku. Připadalo ti, že jste za nimi v tomto ohledu zaostávali?
Neřekl bych, že by byli lépe fyzicky připraveni. V poslední třetině jsme byli vyloučení pouze my a to hned čtyřikrát! Jednou jsme šli i do tří. Takže pokud se z 15 minut 8 minut bráníš, zákonitě ti pak síly dojdou rychleji než soupeři.

V jarní části jste Východočechy dvakrát porazili. Nejdříve v rámci přípravy, podruhé v extraligovém klání. Dají se tyto zápasy nějak porovnat?
Porovnávat se dá lépe ten druhý zápas, protože v přátelském utkání jsme víceméně nastoupili v hodně pozměněné sestavě. V Plzni jsme hráli více týmově, dodržovali jsme naší taktiku. Z Pardubic si snad ani nedokážu vybavit jediné kloudné založení útoku, selhávali jsme i v osobních soubojích. Přijde mi, že mimo náš povrch, si nejsme tolik jistí na míčku.

Pro tebe je to první extraligové play-off. Jsou znát rozdíly mezi základní částí?
Pro mě je to už celkem třetí sezóna, kdy hraji play off extraligy. I když v roce 2006 a 2007 jsem měl podstatně odlišnou roli v týmu. Osobně jsem čekal tvrdší hru. Nějaký výrazný rozdíl jsem ani nepocítil. Možná je to dáno i odlišným formátem letošního play off.

Ovšem, v klubu působíš již dlouho. Jak se vyvíjela tvoje kariéra před letošním ročníkem?
V klubu působím od staršího dorostu, což už je nějakých 10 let. Minulý rok jsem hrál za B tým a střídavě vypomáhal prvoligovým Liticím. Na konci loňské sezóny jsem ale dostal možnost zahrát si Německou DSHB ligu, které se zúčastnil i A tým Plzně. Po skončení sezóny jsem se s vedením domluvil, že po nějakém čase zkusím nastoupit zase v extralize.

Trenér také často využije tvé univerzálnosti. Dokážeš zahrát na všech postech. Kde se cítíš nejlépe?
Tuto sezónu jsem začal na pozici beka, teď hraju centra. Osobně nemám problém ani s jednou pozicí, vše má vždy své pro a proti. Hodně záleží, proti jakému soupeři hraješ, jak brání nebo napadají.

V sobotu doma přivítáte Vlašim. Co si od utkání slibuješ?
Od utkání si slibuji nasazení celého týmu v dodržování naší taktiky. Nemáme co ztratit, můžeme hrát víc v klidu, podržet si míček a nezmatkovat. Myslím, že je ale na čase, abychom Vlašim porazili a zdramatizovali tak nadstavbovou skupinu A.