Košutku čeká v první polovině roku 2014 řada zajímavých akcí

První polovina roku 2014 slibuje hokejbalovým fanouškům, kteří si umí najít cestu do haly na Košutce, hned několik zajímavých zážitků. Vrcholit budou všechny dlouhodobé soutěže, zvláště starší dorostenci mají nakročeno k dlouhé pouti play-off. Ozvláštněním pak jsou zajímavé turnaje mládežníků i dospělých. Do Plzně zavítá několik reprezentačních týmů, včetně Kanady.

Rok 2014 odstartoval v hokejbalové hale v Plzni na Košutce Novoročním veteránským pohárem, kterého se zúčastnili tři týmy většinově složené z hráčů nad pětatřicet let. Z vítězství se radovali hráči Prachatic. Další zajímavé akce na sebe nenechají dlouho čekat.

Mezi přípravnými turnaji mládežnických družstev HBC Plzeň vyniká tradiční Turnaj o pohár starosty MO Plzeň 1. Týmy mladších žáků se v západočeské metropoli sejdou v sobotu 1. února. Známých je zatím pět účastníků - Hostivař, Kladno, Letohrad, Most, Plzeň. V roli čekatelů jsou dvě regionální mužstva a pokud přibude ještě tým z jiné části republiky je ve hře varianta s osmi mužstvy.

O čtrnáct dní později (o víkendu 15. a 16. února) je na programu Pilsen Challenge 2014. Obsazení je maximálně atraktivní. Domácí HBC Plzeň doplňuje slovenský ŠHBK Ružinov Bratislava, seniorská reprezentace Švýcarska a junioři Česka a Slovenska.

Další mezinárodní konfrontace bude v Plzni k vidění od 6. do 8. června v rámci Pilsen Cupu 2014. Letošní ročník bude patřit mládeži, což by se mělo stát tradicí. Už teď je jisté, že se v Plzni představí Česko U14, Slovensko U14, Oberwil Rebells a EC Weiden. tím by výčet zahraničních týmů zdaleka nemě končit.

Skutečná lahůdka je nachystána na samotný závěr sezóny. Plzeňskou halu si opět jako místo své závěrečné přípravy před mistrovstvím světa na Slovensku vybraly kanadské mládežnické výběry. V sobotu 21. června budou sehrána hned tři utkání. Zámořští hráči v kategoriích U20, U18 a U16 změří síly s domácími hráči obou dorostů a A mužstva.