A-tým čeká zápas v Jihlavě, starší dorostence derby

P L Z E Ň – Mužské Áčko bude v sobotu 2. Listopadu cestovat do Jihlavy, tedy na půdu soupeře, který je o příčku výše než Mečouni. Družstvo starších dorostenců se těší na regionální bitvu s celkem Dobřan. Mladší dorostenci zas odstartují nadstavbovou část.

SK Toptrans Jihlava vs. A-tým, sobota 2.11. od 14:00

Jihlavští patří do nejvyšší hokejbalové soutěže teprve druhým rokem. Avšak do extraligy loni vlétli v obrovském tempu a „bez problémů“ se dostali do boje o titul, když se kvalifikovali z 5. místa. I když hráčům z Vysočiny skončila sezona ve čtvrtfinále, byli velkým překvapením ročníku. A letos tomu není jinak. V kádru Jihlavy už nenajdeme Jana Střechu, který společně s Romanem Smutným a Ondřejem Jobákem před rokem patřili k nejnebezpečnějším útokům v extralize, přesto se Toptransu daří. Mužstvo Jihlavy zatím okupuje 3. příčku. Mečouni jsou pouze o příčku a 3 body níže, avšak mají o zápas méně.

V uplynulém ročníku FORD-CREDIT extraligy platilo mezi těmito soupeři pravidlo můj dům – můj hrad. Mečouni nejdříve podlehli Jihlavě 4:1, když si první odchytané minuty v plzeňském dresu Jan Marek. Stejný brankář byl i u domácí výhry 5:1. Nejproduktivnější hráč Jihlavanů je již zmiňovaný Ondřej Jobák, se statistikou 8+13. Jobák má aktuálně na svém kontě nejvíce bodů ze všech extraligových mužů!

Textový online přenos naleznete zde.

Mládež

Dobrou podívanou slibuje západočeské derby starších dorostenců. Celky Plzně a Dobřan už se letos jednou střetly. Zápas skončil vítězstvím 4:2 pro Mečouny. Jak v týmu Dobřan, tak v týmu Plzně najdeme hráče, kteří budou nastupovat proti družstvu z města, v němž žijí. Mladší dorostenci zas odstartují nadstavbovou část. Budou cestovat na pražskou Palmovku, kde je vyzve Kovo, které letos Plzeňané porazili poměrem 6:0

Starší žáci a A-tým mladších žáků přivítají blízkého soupeře z Třemošné. B-tým mladšího žactva zas pojede do Českých Budějovic. S tamním celkem si připsali jedno z letošních prozatímních dvou vítězství.



Program příštího týdne:

Sobota – 2. listopadu
  • Muži: Jihlava – Plzeň (14:00)
  • Starší dorost: Dobřany – Plzeň (14:00)

Neděle – 3. listopadu
  • Mladší dorost: Kovo Praha – Plzeň (11:30)
  • Starší žáci: Plzeň – Třemošná (11:00)
  • Mladší žáci A: Plzeň – Třemošná (12:30)
  • Mladší žáci B: České Budějovice – Plzeň (13:00)