Tomáš Tarantík: Mým přáním je vyhrát republikový titul a zahrát si za A-tým

Téměř dva a půl měsíce polykají tréninkové jednotky i starší žáci, ti se také jako nejmladší družstvo zúčastnili klubového soustředění v Sušici. Mužstvo pod taktovkou trenérů Štulce a Bočana vede Tomáš Tarantík, který letos načíná svoji třetí sezonu v kategorii SŽ. Levoruký útočník sbírá také cenné zkušenosti v mladším dorostu.

Tomáši, před sezonou k vám byl „přidělen“ nový trenérský tandem. Jak se vám (týmu) zatím jeví?
S novou trenérskou dvojicí jsme zatím spokojeni. Oba trenéři se nám snaží předat jejich bohaté zkušenosti a vštípit nový herní styl, se kterým se bez větších problémů postupně sžíváme. Troufnu si říct, že herní projev mužstva je zápas od zápasu lepší.

Od letošní sezony máš na dresu „C“. Jak volba kapitána probíhala?
Volba probíhala tajným hlasováním, kdy každý hráč napsal jméno svého favorita a ten s největším počtem hlasů byl zvolen kapitánem.

Čekal jsi, že budeš zvolen? A co se tím pro tebe změnilo?
Samozřejmě mě těší, že volba padla na mě, ale přiznávám se, že jsem to nečekal. Změnilo se pro mě to, že zodpovídám za celý tým, jménem týmu komunikuji s trenéry a rozhodčími. Také je na mě, abych tým motivoval svými výkony na hříšti, svým přístupem k tréninkům a zápasům a povzbuzením, když se týmu nedaří.

Má družstvo starších žáků nějaké cíle do sezony?
Tak určitě bychom chtěli v soutěži dojít co nejdále a rádi bychom zopakovali loňskou účast ve finálovém turnaji. Prioritou ovšem zůstává zlepšování herního projevu, jak jednotlivců, tak i celého týmu.

Jaké jsou podle tebe silné stránky týmu? A naopak – jaké slabé?
Asi největší naší silnou stránkou je týmový duch. Myslím si, že jsme vytvořili skvělou partu. Velkou oporu týmu cítíme i na postu brankáře. Naopak naší největší slabinou je neproměňování i těch nejvyloženějších šancí.

Přejděme k tvojí osobě. Jaké bylo největší zklamání, které jsi zažil na hokejbalových kolbištích?
Mým největším zklamáním bylo, když jsme v loňské sezóně na finálovém turnaji MČR nepostoupili do závěrečných bojů o medaile i přestože jsme měli dle mého názoru silný tým. Nejhorší ovšem bylo to, že jsme nedokázali proměnit naše šance v důležitých zápasech tohoto turnaje.

Co by sis přál v hokejbale dokázat?
Mým přáním by bylo vyhrát v některé z věkových kategorií titul MČR a samozřejmě zahrát si za A – tým.