Áčko míří na východ. Soupeřem mu bude Hradec

P L Z E Ň - V sobotu startuje 2. kolo extraligy a plzeňský A-tým bude znovu cestovat. První body jede vybojovat do Hradce Králové, jehož bodové konto ale zůstalo po prvním kole také na nule. V zápase s Vlašimí totiž Královéhradečtí těsně 2:3 prohráli.

HBC Hradec Králové 1988 vs. A-tým, sobota 7.9. od 15:00

Plzeňané se před týdnem v Mostu střelecky neprosadili a prohráli 2:0. Tento výsledek určitě nebudou chtít svěřenci trenéra Kadaněho opakovat. Nebudou to mít ale vůbec lehké. V cestě jim bude stát loňský finalista. Ten před týdnem právě v repríze loňského finále prohrál ve Vlašimi 2:3. V loňské sezoně platilo mezi těmito soupeři přísloví: můj dům – můj hrad. Uvidíme, zda tomu bude letos jinak. Mečouni budou chtít prolomit nepříznivou bilanci na hradeckém hřišti, kde od května 2010 nezvítězili. Comeback do sestavy Áčka čeká také obránce Jiřího Kavalíra, který se vrací po roce stráveném na Novém Zélandu.

„Pro oba týmy bude sobotní zápas možností získat první extraligové body. Čeká nás těžký souboj, ve kterém může rozhodnout o výsledku každá maličkost. Plzeň odehrála vyrovnané utkání v mostecké hale, my jsme ve Vlašimi také nedali body úplně bez boje,“ říká před sobotním střetnutím hradecký asistent trenéra Martin Havliš.

Textový online přenos naleznete zde.



Program příštího týdne:

Sobota – 7. září
  • Muži: Hradec Králové – Plzeň (15:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Dobřany (15:00)
  • Mladší dorost: Suchdol n. L. – Plzeň (15:00)

Neděle – 8. září
  • Mladší dorost: Jindřichův Hradec – Plzeň (11:00)