Pozdní příjezd Rosenheimu potrestali Plzeňané po svém

P L Z E Ň – Hostující hráči se při cestě na západ Čech trochu zdrželi, a začátek utkání byl tak zhruba o půl hodiny opožděn. To však nijak neovlivnilo výkon domácích hráčů, kteří od samého úvodu kráčeli za další jasnou výhrou a utkání ovládli výsledkem 11:3.

První útočnou aktivitu podnikali domácí hráči a brzy se také dočkali vedoucí branky. Po Krásného přihrávce se svižnou a hlavně přesnou ranou z levého kruhu prosadil Václav Polívka. Plzeňané pokračovali v aktivní hře a zasypali brankáře Blechtera střelami ze všech možných pozic, hned dvakrát dokonce nastřelili tyčku.

Aktivní hra tak logicky vyústila v navýšení skóre. Nejprve se trefil po přihrávce Jaroslava Kejře Marek Švarc, stejní hráči pak navíc zůstali na hrací ploše a hned po pěti vteřinách si kombinaci zopakovali v obráceném gardu. Po přihrávce Švarce se tedy trefil Jaroslav Kejř. Další branku pak přidal ve čtrnácté minutě Lukáš Hofmeister a zdálo se být rozhodnuto, německý tým se ale zmohl na odpověď a v ojedinělé příležitosti se dočkal snížení. To obstaral jen o minutu později kapitán Daniel Bucheli.

Do druhé dvacetiminutovky vyměnili hosté brankáře a hra se na chvíli vyrovnala, přesto však mohli domácí skórovat, Gřoňka však balonek do odkryté branky podle rozhodčích kopl úmyslně a jeho gól tak nebyl uznán. Následnou přesilovou hru pak Západočeši nedokázali využít, přesto však nadále kontrolovali průběh hry.

Rosenheim ve druhé polovině střední části trochu přitvrdil a častěji se dostával k míčku. Snažil se o dlouhé kolmé přihrávky přes střední pásmo a několikrát se jeho hráči také dostali do zajímavých brejkových situací, prosadili se však opět Plzeňští. Pátou branku svého týmu přidal dvě a půl minuty před sirénou Marek Švarc.

Třetí třetinu zahájili hosté přesilovou hrou a přestože ji nedokázali využít, ve vytvořeném tlaku pokračovali i nadále a nakonec se dočkali snížení. Trefil se Hans Rechenauer, ale jak hostům docházeli síly, tlak se opět přesunul před branku Rosenheimu.

Plzeňané s ubývajícím časem získávali na převaze a v deváté minutě poslední třetiny přidal šestý gól Daniel Krásný, jehož následoval v krátkém časovém úseku také Martin Regner a Petr Gřoňka. Hrálo se víceméně na jednu branku, ojedinělé výpady hostů navíc dokázal s přehledem řešit brankář Jan Marek. V šestnácté minutě se ještě prosadil Václav Polívka a výsledek o osmadvacet sekund později zakulatil svojí první brankou v utkání Josef Frajdl. Kosmetickou úpravu výsledku ze strany německého týmu obstaral minutu a půl před koncem Hans Rechenauer, i na tuto branku však dokázali Plzeňští odpovědět. Poslední slovo měl v utkání Ondřej Krpal.