Hodnocení víkendu: Starší dorost si zahraje s Pardubicemi o titul, A-tým rozstřílel Germaringen

P L Z E Ň - Starší dorostenci zvládli dramatickou bitvu o finále a můžou se těšit na Pardubice. Muži měli na programu druhé utkání DSHB ligy a proti početně slabšímu soupeři nastříleli bez jedné rovných dvacet branek. Starší žáci pak vítězstvím nad Dobřany zakončili nadstavbu.

Muži

Druhou květnovou sobotu přivítali Plzeňané ve své hale prvního německého soupeře v rámci jarní DSHB ligy, konkrétně Germaringen. Západočeši se už ve druhé minutě ujali vedení a svého soupeře k ničemu nepouštěli, do přestávky navíc přidali další dvě branky. To hlavní však mělo teprve přijít, a totiž brankové hody Plzně, která nasázela Němcům v obou zbývajících třetinách shodně po osmi brankách a s přehledem dokráčela k jednoznačnému vítězství.

Na konečném výsledku se podílel hned pěti brankami nejlepší střelec utkání, Jaroslav Kejř (5+1), hattrick pak zaznamenali také Jakub Šiman (3+0) a patnáct vteřin před koncem i Ondřej Malý (3+2). Jedinou branku německého týmu vstřelil ve dvaadvacáté minutě Kerber

Sobota 11. května HBC Škoda Plzeň – EC Piranhas Germaringen 19:1 (3:0, 8:1, 8:0)

Podrobnosti o utkání.

Starší dorost

Veledůležité páté utkání a přímý souboj o finále sehráli v sobotu starší dorostenci Plzně s ústeckou Elbou. Po dvou domácích výhrách 5:0 a 6:1 z úvodu semifinálové série přišly dvě odpovědi ze strany Severočechů, kteří doma taktéž dvakrát vyhráli a vrátili sérii zpět na západ Čech. Plzeňané se dokázali v první třetině hned dvakrát prosadit a ujali se vedení, které pak navýšili ještě po přestávce. Ústí ještě dokázalo snížit a ve třetí části dokonce vstřelit i kontaktní gól, mohutný tlak v závěru však v kýžené vyrovnání neproměnili. Zápas nabídl opět vysoký počet trestů, oba celky ale dokázal využít jen po jedné přesilové hře a byť byla Plzeň střelecky aktivnější, nakonec ubránila těsný ale dostatečný jednobrankový náskok.

Sobota 11. května HBC Škoda Plzeň – Elba DDM Ústí nad Labem 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)

Podrobnosti o utkání.

Starší žáci

Poslední utkání nadstavbové části soutěže sehráli o víkendu také starší žáci, kteří se postavili týmu TJ Snack Dobřany. Střelecky vyrovnané utkání rozhodl v sedmnácté minutě Hanzlík, na jehož branku domácí nedokázali odpovědět. Definitivní pojistku pak přidal na plzeňskou výhru opět Hanzlík, který zhruba pět minut po začátku třetí části přidal v krátkém časovém rozmezí další dvě branky, završil hattrick a také uzavřel skóre sobotního duelu. Plzeň končí nadstavbu na prvním místě se ziskem 25 bodů a jen jednou prohrou na kontě.

Sobota 11. května TJ Snack Dobřany – HBC Škoda Plzeň 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Podrobnosti o utkání.

Přípravka

Už ve středu 8. května se uskutečnil také předposlední turnaj letošní sezony přípravek, v rámci kterého čekala na Plzeňany dvě utkání. V tom prvním se Západočeši postavili Stříbru, které hrálo ve skvělé formě a zaslouženě zvítězilo vysoko 9:2. Druhý zápas už byl z pohledu Plzně vyrovnanější a s Blatnou se také dokázali mečouni uhrát remízu 2:2. Poslední turnaj se pak uskuteční ve Stříbře v sobotu, 25. května.



Program příštího týdne:

Sobota – 18. května
  • Muži: Bayreuth – Plzeň (17:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Pardubice (16:30)

Neděle – 19. května
  • Muži: Plzeň – Bayreuth (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Pardubice (10:30)